Nu får stormflods-ofre mere i erstatning

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) ændrer reglerne for erstatning for stormflod med tilbagevirkende kraft fra Bodil.

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) ændrer reglerne for erstatning for stormflod med tilbagevirkende kraft fra Bodil. Dermed kommer der flere penge til ofrene.

- Mange af de mennesker, som, har været udsat for den katastrofe at blive oversvømmet, fik kun nogle erstatninger, der var meget lave på deres bygninger. Det har vi nu gennemgået og det går ikke. De er nødt til at få fuld erstatning ud fra de regler, der er gældende på det private område. Så det er det, de får nu, siger Henrik Sass Larsen til TV 2.

Kan du dermed garantere, at folk i fremtiden vil få højere erstatning efter en stormflod?

- Det vil være en del af den nye lovgivning, som er med tilbagevirkende kraft for dem, der var udsat for stormfloden i december. Så det vil blive bedre vilkår generelt, lover Sass Larsen.

Det gælder også for folk, der i fremtiden skal genhuses efter en stormflod. Hvorfor?

- Der kan gå et halvt år eller mere, før folk kan flytte tilbage i deres huse - og de har selvfølgelig udgifter ved at bo et andet sted. Derfor synes vi, at det er rimeligt, at de får dækket deres udgifter med op til 12.000 kr. om måneden. Det bliver også en del af lovgivningen med tilbagevirkende kraft, siger ministeren.

De forhøjede erstatninger vil komme til at koste i omegnen af 400 millioner kroner. Det bliver danskerne selv, der kommer til at betale regningen for de højere erstatninger. Der vil i fremtiden blive lagt 20 kr. årligt på den afgift, som husejere betaler for deres brandforsikring.

- Staten får en udgift ved at lægge pengene ud og ved at administrere den nye lovgivning, men ellers er det en kollektivt finansieret ordning, lyder det fra Henrik Sass Larsen.