Samfund

'Så kom dog ned fra den hval'

Flere mennesker var i dag helt tæt på hvalen Polfoto

To strandede kaskelothvaler var søndag det store tilløbsstykke på stranden ud for Henne Strand.

Mange tusinde mennesker havde fundet vej til vestkysten for at se de to store hvaler - og mange af dem ville gerne helt tæt på for at opleve de store dyr på nært hold. Faktisk ville mange gerne så tæt på, at de kravlede op på hvalerne, som lå i strandkanten. Og den opførsel er faldet mange af TV 2s brugere på Facebook for brystet.

Marianne Lundborg Hansen skriver: Jeg syns det forkert og respektløst at kravle rundt på den, vi kravler sku heller ikke rundt på de døde mennesker, mangel på respekt

Majbritt Castrup Jørgensen skriver: Lad dog det arme dyr være i fred! Ville vi bryde os om, at folk stod og prikkede til os og ikke kunne lade os være i fred, medens vi kæmpede for vores liv?

Lisa Hildegardt skriver: Jeg synes ikke det hører hjemme at bruge en død hval som gangbræt.

Jesper Borch skriver: Hvad sker der for at folk taber hjernen & begynder at vade rundt på hvalen som en flok stenalder mennesker uden respekt.

Bettina Fogde skriver: jeg så forbløffende mange forældre der løftede deres børn op på hvalen for at fotografere dem. Det synes jeg er noget underligt noget at gøre. Man må godt vise lidt mere respekt.

Michael Mathiasen skriver: De mennesker, der går rundt på den hval, er MEGET uopdragede!

Thyge Jensen, som er redaktør på Hvaler.dk, mener dog ikke, at der er sket nogen skade.

- Hvalen er jo død. Det ville være en anden sag, hvis folk begyndte at gå på den hval, som stadig er i live. Hvaler er meget sarte i skindet, og så ville det gøre meget ondt og påføre den skader, siger han til tv2.dk.