Samfund

Svindel med dankort slår alle rekorder

Der er aldrig blevet svindlet så meget med danske betalingskort. Sidste år fik danskere hævet 53,2 millioner kroner på deres dankort af svindlere, viser nye tal fra Nets, der administrerer kortet. Svindelbeløbet er 46 procent højere end i 2011, skriver metroxpress.

- Vi har desværre oplevet en stigning i sager, hvor folk har fået afluret deres dankortkode, og de derefter har fået stjålet deres dankort af lommetyve, forklarer kommunikationschef Søren Winge fra Nets.

Pas på på stationer og natklubber

Ifølge kommunikationschefen har Nets især haft mange sager med danskere, der har fået afluret deres dankortkode, når de bruger kortet i DSB's billetautomater på store stationer og på natklubber - hvorefter lommetyve stjæler og misbruger kortet.

Her kan det være svært at afskærme sit dankort med hånden, og da der ofte er mange mennesker på lidt plads, kan tyvene nemt aflure koden og stjæle folks punge bagefter.

I 2013 blev der således svindlet med stjålne dankort i hæveautomater for 25,9 millioner kroner - altså næsten halvdelen af al dankort-svindel.

Østeuropæere opsætter skimmingudstyr

Der har også været en del sager med østeuropæere, der opsætter såkaldt skimmingudstyr på ubemandede benzinstationer - og siden kopierer oplysningerne på magnetstriben på folks dankort.

- Herefter har østeuropæerne lavet en kopi af kortet og brugt det i eksempelvis USA. Det er vi i dialog med branchen om, siger Søren Winge.

De mange sager med dankortsvindler på benzinstationer bliver bekræftet af direktør Peter Stigsgaard fra Energi- og Olieforum, benzinstationernes brancheorganisation.

- Det er tale om ultraprofessionelle svindlere, der er i stand til at fremstille udstyr i Østeuropa, som er speciallavet til danske stationer, siger han.