Samfund

Kolleger bakker danskerne op: Giraf-aflivning var det rigtige

Den europæiske sammenslutning af zoologiske haver giver fuld opbakning til Københavns ZOO, der søndag kom ud i et usædvanligt kraftigt mediestormvejr på grund af aflivningen af en giraf.

- Københavns ZOO er et eksemplarisk medlem af vores sammenslutning, og en central spiller i vores verdensomspændende arbejde med at bevare dyrearter som girafferne, skriver kommunikationsdirektør David Williams-Mitchell fra EAZA i en email-korrespondance med tv2.dk.

EAZA (European Association of Zoos and Aqaria) har hovedsæde i Amsterdam og har over 300 medlemmer i 41 europæiske lande – blandt dem alle de største danske zoologiske haver.

EAZA siger om aflivningen, at alle parter er bedst tjent med en ”videnskabelig og realistisk” tilgang til bevarelse af sårbare dyrearter i fangenskab. Derfor støtter sammenslutningen også København ZOO’s beslutning om at være åben omkring aflivningen og give offentligheden adgang til at se det døde dyr blive parteret.

- Mere end 7000 mennesker besøgte Københavns ZOO søndag. De forlod haven med en langt bedre forståelse for naturen og hvad der for alvor truer giraffernes fremtid, skriver David Williams-Mitchell.

Zoologisk have forklarer selv på sin egen hjemmeside:

- Det kan virke voldsomt, at Zoo fodrer med et kadaver i åbningstiden, hvor der er børn til stede.

- Zoo tager imidlertid sin formidlingsforpligtigelse meget seriøst. Mange oplever, at større og større dele af befolkningen bliver mere og mere fremmedgjorte overfor naturen. Derfor mener vi også, at vi skal formidle naturen, som den er fremfor, hvordan den bliver skildret i mange tegnefilm