Samfund

Hemmelig S-bog: Fest-scene er ren fiktion

Man skal ikke tage hele bogen ”Den Hemmelige Socialdemokrat” for gode varer. Det viser et eksempel, som Jyllands-Posten har fundet frem til.

Avisen har fundet en konkret episode fra bogen, hvor fiktion gør sig gældende. Den anonyme forfatter skriver, at den tidligere chefredaktør for Aktuelt Kresten Schultz Jørgensen var til festen, hvor Socialdemokraterne fejrede deres nye formand Helle Thorning-Schmidt tilbage i 2005:

”Jeg skulle lige til selv at gå hen og introducere mig, om ikke andet så for at befri Dahl for ufrivillig smalltalk, men så mærkede jeg et venligt klap på skulderen. Det var Kresten Schultz Jørgensen.”

”Så er du vel godt tilfreds, Kresten? Din gamle studiekammerat bliver landets næste statsminister, sagde jeg.”

”Du ved godt, hun er mere end det, sagde Kresten med et smørret grin og trak mig med op i baren.”

Men Kresten Schultz Jørgensen var slet ikke tilstede til den omtalte fest, skriver Jyllands-Posten.

- Jeg kunne godt have været det, men det var jeg altså ikke. Jeg er da smigret over at blive tillagt en rolle i historieskrivningen, men det har altså ikke fundet sted, siger Kresten Schultz Jørgensen til Jyllands-Posten.

Det bekræfter Tine Aurvig-Huggenberger, der ifølge bogen også skulle være til stede, da forfatteren og Kresten Schultz Jørgensen taler sammen ved festen.

”Nåååå, hvad står I så og konspirerer om?

Tine Aurvig-Huggenberger havde sneget sig ind på os.

”Vil du have en drink?, skyndte Kresten sig at spørge. Hvad han vidste om Jens Christiansen, var åbenbart ikke noget, hun skulle involveres i.

”Jeg vil da meget hellere danse med dig, sagde Tine.

"Jamen.. der er jo ikke rigtig musik, forsøgte Kresten, inden han blev slæbt væk med en kvik bemærkning om, at de jo nok fandt et sted at danse.”

- Jeg har altså aldrig danset med Kresten. Det har jeg altså ikke, siger Tine Aurvig-Huggenberger til Jyllands-Posten.

Bogen er udgivet på People’s Press, og forlagsdirektør Jakob Kvist bekræfter over for tv2.dk, at der er episoder i bogen, der er fiktion, men han kan ikke kommentere på ovenstående episode.