Samfund

Girafdebatten raser stadig: Vil LUKKE Københavns Zoo

Der er stadig røre på de sociale medier over Københavns ZOO, der søndag aflivede en giraf, og efterfølgende parterede den, mens publikum fik lov til at se på.

Dagen derpå er der stadig debat om aflivningen af giraffen, og der er etableret en international underskriftsindsamling med krav om at få lukket København ZOO. Mandag formiddag havde 4.768 mennesker fra hele verden skrevet under på kravet, som senere vil blive sendt til statsminister Helle Thorning-Schmidt.

Men på de nyhedsmedier og sociale medier handler vreden også om en anden ting: Nemlig, at giraffen blev parteret offentligt – for øjnene af både børn og voksne. Den vinkel anlægger eksempelvis det amerikanske nyhedsmagasin Time, hvor artiklen ”Did Marius the Giraffe Have to Die?” mandag formiddag var den mest læste på magasinets internationale hjemmeside.

 På de sociale medier står fronterne skarpt overfor hinanden – som denne diskussion illustrerer:

Wincanton Man: "Hvad er det for en type forældre, der lader deres børn se den slags? Danmark, jeg afskyr dig!"

Svar fra en Sally Nall: "Forældre, der sætter pris på uddannelse."

Og et gensvar fra en Nigel M.: "Nå, sådan. Hvad er så næste punkt på din uddannelses-dagsorden? Offentlige aborter? Så børnene kan se hvad der sker?"

Dyreaktivisten Melody Haxton har endnu skabt en Facebook-side med titlen “Animal-Activists Against the Copenhagen Zoo” der opfordrer til kamp mod Københavns ZOO, hvis ledelse hun kalder ”mentalt forstyrret og barbarisk”.

Så debatten på de sociale medier er langt fra forbi!