Samfund

Zoo-direktør: Vi vil gøre det igen

Historien om aflivningen af giraffen Marius søndag morgen i København Zoo er gået jorden rundt, men trods den store opmærksomhed og trusler mod Zoo-personale har man ikke planer om mindre åbenhed fremover.

Det siger Bengt Holst, der er videnskabelig direktør i København Zoo.

- Vi kigger på hele forløbet efterfølgende, men vi vil helt sikkert køre videre med den måde, som vi behandler dyrestanden på, for det er den eneste måde at gøre det. Og vi vil fortsætte med at være åbne om det.

- Vi er meget åbne omkring vores forvaltning, og at vi engang imellem bliver nødt til at aflive eventuelt overskud, og det vil vi fortsætte med at være, siger Bengt Holst.

Direktøren erkender dog, at man ikke have regnet med helt så meget opmærksomhed på aflivningen af Marius.

- Vi havde forventet, der ville komme nogle indvendinger, men ikke så meget. Det tog nogle dimensioner i løbet af fredagen, som kom helt ud over, hvad man normalt ville sige var acceptabelt, siger Bengt Holst.

Han fortæller blandt andet, at han har modtaget trusler på elektroniske medier, hvor folk direkte har skrevet til ham, at de vil slå ham og hans familie ihjel.

- Det er okay at være uenig, og man skal også kunne tage en diskussion, men man skal ikke begynde at true hverken mig eller min familie med død og ødelæggelse. Så har man brudt en grænse for længe siden, siger direktøren.

Da København Zoo åbnede søndag morgen stod en gruppe på cirka 15 mennesker ude foran og ville demonstrere mod aflivningen.

- Jeg prøvede at komme i dialog med dem. Jeg fik en fin dialog med nogle af dem, mens andre havde mere trang til at råbe grimme ting om mig eller zoologisk have, siger Bengt Holst.

Han forventer, at hele sagen dæmper lige så stille af i løbet af den kommende uge.

Dele af Marius bliver nu føde for nogle af havens kødædende dyr.