Samfund

Nu skriver australske medier også om Marius

Historien om den unge giraf Marius, som søndag bliver aflivet i Københavns Zoo, er røget hele vejen til Australien.

Nyhedsbureauet Australian Associated Press (AAP) skriver, at det halvandet år gamle dyr sidder på "dødsgangen". Giraffen er indavlet, og på grund af europæisk lovgivning er Københavns Zoo nødt til at aflive Marius.

På grund af avlsprogrammet har den zoologiske have ikke mulighed for at genudsætte giraffen eller overføre den til andre zoologiske haver, selvom dyret ikke fejler noget.

Medier fra hele Europa har de seneste dage skrevet om Marius - det gælder både britiske BBC og avisen The Independent, svenske Expressen og det franske nyhedsbureau AFP.

Under overskriften "Red Marius" har knap 3500 mennesker deltaget i en underskriftindsamling imod aflivningen af giraffen. Og knap 2500 mennesker er blevet medlem af Facebook-gruppen "Imod aflivning af giraffen i zoo i København".

Ifølge den svenske avis Expressen har en zoologisk have i Östersund tilbudt at tage imod Marius - dyrehaven er ikke underlagt de samme europæiske regler som Københavns Zoo.

Men Københavns Zoo står fast: Marius bliver søndag bedøvet og derefter skudt med en boltpistol.

Parkens gæster vil have mulighed for at være til stede ved obduktionen af giraffen, inden dyret bliver foder for kødædere i den zoologiske have.