Samfund

Udlandet raser: I må ikke aflive Marius, Danmark!

Inden klokken 10. søndag formiddag er giraffen Marius død. Københavns Zoo har valgt at aflive den halvandet år gamle hangiraf, da den er i overskud, og blot vil skabe problemer i Zoos flok. Den bliver aflivet med en boltpistol, og i morgen bliver den så obduceret foran besøgende.

Dødsdommen til Marius har skabt harme, ikke bare i Danmark, men også i udlandet, hvor historien har trukket overskriver i blandt andet BBC, der i dag besøgte Zoo.

”Campaign for Giraffe facing death at Copenhagen Zoo”, lyder rubrikken hos BBC, der beskriver, hvordan flere ønsker at giraffen ikke bliver aflivet. Også de svenske medier Aftonbladet og Svenska Dagbladet har taget historien op.

Gruppen ”Imod aflivning af giraffen i zoo i København” på Facebook har mere end 2000 medlemmer, mens giraffen nu også har fået sit eget hashtag på det sociale medie Twitter - #savemarius. Her deler flere linket til en underskriftindsamling mod aflivningen af giraffen, mens andre spekulerer i, hvorfor man ikke i stedet kastrerer Marius.

På trods af de mange protester har København Zoo dog ingen planer om at aflyse aflivningen af giraffen.

- Vi ved, vi gør det rigtige. De mange reaktioner ændrer ikke vores holdning til det, vi gør, sagde Bengt Holst, videnskabelig direktør i Københavns Zoo til tv2.dk

- Det er meget vigtigt for os, at vi tager ansvar hele vejen igennem. Vi skal have så sund en bestand som muligt, så vi undgår indavl. Der opstår automatisk et overskud. Hen af vejen må vi tage beslutningen. Vi gør det dog så sent som muligt og først når vi har sikret os, at der ikke er andre muligheder, siger Bengt Holst.