Samfund

Lykketoft om Israel: - Der er ingen diplomatisk krise

Folketingets formand Mogens Lykketoft (S) er blevet forment adgang til Gaza, efter at han ifølge israelske embedsmænd har optrådt udiplomatisk. Sagen kommer efter, at Lykketoft ikke har aftalt noget med repræsentanter fra Israel, som ellers er kutyme, når højtstående politikere besøger området.

- Mogens Lykketoft bør tjekke sin opførsel. Den er udiplomatisk, og vi er overraskede og skuffede. Her er tale om en krise, lød beskeden tidligere fra Yigal Palmor, der er talsmand for Israels Udenrigsministerium.

Mogens Lykketoft selv undrer sig over udtalelserne fra Israel og afviser, at der skulle være tale om nogen diplomatisk krise.

- Jeg har ikke set den diskussion komme, og jeg synes, det er meget usædvanligt, at en talsmand udtrykker sig, som han gør, og jeg ser ikke nogen krise, sagde Lykketoft til 19 Nyhederne fra Israel.

DF’s udenrigsordfører Søren Espersen kalder episoden for en skandale, og mener, at Lykketoft har skabt diplomatisk krise mellem Danmark og Israel, men det afviser han over for TV 2.

- Nu skal Søren Espersen holde op med at udtale sig om noget, som han ikke har fulgt med i. Jeg har fået en invitation fra selvstyret for længe siden. Vi har forsøgt at få en aftale med Israel, men det kunne ikke lade sig gøre, og derfor har jeg sagt, at der ville komme en mulighed senere. Jeg kan slet ikke se nogen krise, siger han.