Samfund

Boksning skal lokke unge væk fra banderne

Problemet findes i snart sagt alle belastede områder – både herhjemme og rundt om i verden:

Unge tiltrækkes af kriminalitet og bandefællesskabet.

Således også i områder af Gladsaxe, der ligger nord-vest for København – her præges både Høje Gladsaxe og Værebro af banderne. Men et initiativ fra den lokale bokseklub skal hjælpe de unge til at undgå at havne i den kriminelle løbebane.

I dag skal de unge Gladsaxe-boksere i kamp med boksere fra den engelske by Nottingham. Her har den lokale bokseklub formået at dæmme op for bandevolden, og Gladsaxe kan lære meget af Nottingham, mener Philip Samson, der arbejder som mentor i bokseklubben i Gladsaxe.

- For omkring et år siden blev en ung dreng dræbt blot få hundrede meter fra vores bokseklub. Det gik op for os, at vi var nødt til at gøre noget ved den her bandekrig – os tidligere bandemedlemmer. Vi kiggede efter lignende initiativer rundt omkring i Danmark, men der var ingen. Så kiggede vi udenlands, og i England fandt vi Marcellus Baz, som inviterede os over for at se, hvad de har gjort som tidligere bandemedlemmer, som pædagoger og lignende ikke kan gøre, siger Philip Samson.

- Det handler om at give de unge en mulighed for at engagere sig i noget, siger Marcellus Baz, der arbejder som konsulent i bokseklubben i Nottingham, og selv er tidligere bandemedlem.

- De af os, der har været dér, hvor de unge er nu, har været igennem de oplevelser, de unge også har, kan forstå dem på en helt anden måde. Og derigennem kan vi opbygge et forhold til dem gennem sporten.

De to klubber mødes til boksestævne mellem Danmark og England i Gladsaxe sportshal kl. 17 i eftermiddag.

Se hele interviewet med de to øverst på siden.