Samfund

Danish Crown skærer ned - mindst 800 job i fare

Danish Crown føler sig så presset af overkapacitet og for høje produktionsomkostninger, at man nu lukker ned for flere afdelinger.

Blandt vil det gå ud over virksomhedens udbeningsafdeling i Faaborg og datterselskabet Tulip Food Companys afdeling til produktion af færdigretter - også i Faaborg. De to afdelinger har omkring 470 medarbejdere, hvis fremtid nu er uvis.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra den danske slagterigigant.

- Vi har brugt de seneste måneder på at vende alle sten for at finde ud af, hvordan vi ansvarligt løser den aktuelle udfordring med overkapacitet og samtidig fastholder et skarpt fokus på omkostningerne i den danske del af produktionen, skriver CEO i Danish Crown Kjeld Johannesen i pressemeddelelsen.

Udover lukningen af afdelingerne i Faaborg indstiller man også til forhandlinger med medarbejderne på slagteriet i Skærbæk og på Bornholm. Og nedskæringerne betyder desuden en "tilpasning" af produktionen på flere andre slagterier.

Alt i alt kommer nedskæringer til at berøre over 800 medarbejdere, men det er ifølge Danish Crown usikkert, hvor mange der ender med at miste deres arbejde.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at slagteriet på Bornholm har været i kikkerten længe, fordi det ganske enkelt koster væsentligt mere per kilo kød, vi producerer på øen. Men vi er også meget opmærksomme på både de lokale arbejdspladser og den kortest mulige transport af slagtedyrene. Derfor vil vi sammen med medarbejderne og politikerne se på, om vi kan finde andre løsninger, der gør produktionen på Bornholm økonomisk bæredygtig. På den måde håber vi at kunne bevare slagteriet og arbejdspladserne, siger CEO for DC Pork Jesper Friis.

Står du til at miste dit arbejde på Danish Crown, så skriv til TV 2 Nyhederne på sms/mms 1234 (alm. takst) eller direkte til journalisten her.