Samfund

Ulla Terkelsen: Rygterne svirrer om Frankrigs præsident

Seneste nyt 1751:

Det franske magasin Closer har nu valgt at trække sine artikler tilbage om Francois Holland og Julie Gayet.

---

Franskmændene er hærdede, når det gælder historier om kærlighed i Elyseet. Det er der, republikkens præsident bor. Også kaldet Elysee Palæet. Da Francois Hollandes forgænger Nicolas Sarkozy boede der, da cirkulerede rygterne om ham, der var nyskilt, og den ugifte fotomodel og popstjerne Carla Bruni. De rygter viste sig at være korrekte. I dag er de to Monsieur og Madame og har et barn. Præsident Mitterand havde en alternativ familie udover sin officielle. Han indrømmede det inden sin død. De alternative, altså konen og barnet, var med til hans begravelse sammen med den officielle familie.

Men Francois Hollande, den nuværende beboer, har prøvet at bremse rygter om en påstået affære mellem ham og den 41-årige skuespiller Julie Gayet. For bremse kan han – som alle andre franskmænd. I Frankrig må man kun berette om en persons privatliv, hvis den omtalte har givet grønt lys. Det har Francois og Julie ikke givet.

Tilsyneladende har rygterne om dem verseret på nettet i nogen tid. Det interessante er, at Francois Hollande slet ikke er gift. Så derfor kunne han godt være ligeglad med historien i Ugebladet ”Closer”, der også bringes videre med billeder af det respekterede ugemagasin ”Le Point”. Og det er formodentlig kun angst for sagsanlæg, der forhindrer resten af pressen i at viderebringe rygterne. For Hollande truer med sagsanlæg.

Men: Hans kærlighedsliv er kompliceret.

Præsidentens velkendte kærlighedsliv ser foreløbigt sådan ud: I mange år levede han sammen med sin socialistiske politiker-kollega Segolene Royal og havde fire børn med hende. Hun var formand for Socialisterne og partiets forrige præsidentkandidat. Men hun tabte til den borgerlige Nicolas Sarkozy.

Hollande stod i årevis i skyggen af Segolene.

 Men i den valgkamp, hvor Segolene tabte imod Sarkozy, da tabte Hollande hjertet til en politisk reporter, Valerie Trierweiler fra ugemagasinet ”Paris Match”. De blev et par.

Og ved det næste valg var han selv socialisternes præsidentkandidat. Og… han kunne slå Sarkozy ! Segolene havde tabt på to fronter. Både Frankrig og samleveren, til en anden kvinde.

Valerie og Francois har boet sammen - stadig uden at være gift - i Elyseet siden maj 2012, da Hollande flyttede ind som præsident.

 Det var indviklet i starten. For Valerie blandede sig i politik for at skade Segolene mest muligt i hendes politiske karriere. Men Valerie fik lukket munden og har siden været ugift, men i praksis loyal ”medfølgende hustru” til Hollande uden at lave ballade.

Men - mon freden er forbi nu i Elyseet? I går, inden rygterne ramte forsiden af ugebladet ”Closer” hjemme i Paris, var Hollande på officielt besøg i Vatikanet i Rom. Det blev bemærket, at Valerie ikke var med. Men, tænkte franskmændene, det var nok, fordi de to - i Vatikanets øjne - lever i synd som ugifte. Man besøger ikke Vatikanet med en elskerinde.

Meget få anede, at et ugeblad dagen efter ryddede forsiden for at fortælle om Præsidenten og Skuespillerinden! Så måske var der en anden grund til, at Valerie ikke var med hos Paven?

Foreløbigt har truslen om sagsanlæg ikke bremset spekulationerne mellem franskmændene. Tanker er toldfri. I næste uge skal Præsidenten holde en stor pressekonference om sin økonomiske politik. De fleste venter, at der også vil blive spurgte til hjemmefronten.