Jørgen og Klaus har fået husly via Twitter

Stormen Bodil, som har ramt hele Danmark, har ikke kun taget vindstød af orkanstyrke og oversvømmelser med sig. Den ser også ud til at have skabt eks

Stormen Bodil, som har ramt hele Danmark, har ikke kun taget vindstød af orkanstyrke og oversvømmelser med sig.

Den ser også ud til at have skabt ekstra medmenneskelighed og hjælpsomhed rundt omkring i landet, og det kommer især til udtryk på det sociale medie Twitter.

Her bruger folk, der på grund af stormen ikke kan komme hjem, hashtagget "husly" (#husly) til at søge efter gæstfrie folk, der vil give dem nattely - ligesom brugere med en ekstra seng også tilbyder strandede personer hjælp.

Og to af de personer, som har fået husly ved hjælp af Twitter er tømrerne Jørgen og Klaus, der er strandet i Slagelse, da de var på vej til Randers. Storebæltsbroen lukkede, og der var ikke hotelværelser at få, og så tyede de til det sociale medie:

- Jeg så på TV 2, at man kunne skrive på Twitter, og det var så det, jeg gjorde. Jeg oprettede en Twitter-konto på grund af vores situation, og så skrev jeg, siger Jørgen.

Her så Sabine Hansen Klaus' tweet og tænkte, at hun kunne være behjælpelig med kaffe og en varm stue - og i sidste ende et sted at sove, hvis det kommer så vidt.

Og det er Klaus og Jørgen meget taknemmelige for.

- Alternativet havde været, at vi skulle sove i bilen, og det er ikke så nemt at sove på forsædet, når man er to meter, siger Jørgen.