Derfor hedder stormen Bodil

16x9
Stormen Bodil Foto: TV 2

Allerede før den rammer, har stormen formelt fået navnet Bodil. Fremover skal alle storme nemlig navngives.

Allerede før den rammer, har stormen formelt fået navnet Bodil.

Fremover skal alle storme nemlig navngives. Klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) forklarer her hvorfor:

- Grunden til, at vi gerne vil give stormene et navn er, at det simpelthen er nemmere at kommunikere. I landene omkring os har man haft den tradition i mange år, fordi så bliver man ikke forvirret over, om det nu var den storm, der var for tre uger siden eller kommer om to uger. Derfor er vi nu begyndt at indføre den tradition i Danmark, fortæller Martin Lidegaard til TV 2.

Så stormen her er navngivet Bodil. Hvad vil så se fremover af navne?

- Vi startede med Allan og nu går vi så videre til Bodil, der er det næste bogstav i alfabetet. Så vil der være c, d, e og så videre - ligesom man gør i andre lande.

Internationalt har der været tradition for, at det er meteorologernes koner, der lægger navn til stormene. Vil man også se det herhjemme?

- Det bliver DMI, som skal afgøre, hvilke navne vi får og om Bodil er kone til nogen derude, det ved jeg ikke, men vi har bare en interesse i at lave en bedre kommunikation. Det bedste i verden ville selvfølgelig være, hvis alle lande kunne blive enige om at kalde stormene det samme. Der er vi jo altså ikke endnu, men det kunne være et mål for fremtiden, siger ministeren.