DR beklager forkerte valgprognoser

Der er ramt for meget ved siden af, siger Danmarks Radio efter skæve prognoser af kommunalvalgets resultat. DR Nyheder beklager kvaliteten af sine exi

Der er ramt for meget ved siden af, siger Danmarks Radio efter skæve prognoser af kommunalvalgets resultat.

DR Nyheder beklager kvaliteten af sine exitprognoser fra Epinion, der især ramte forkert i forhold til Socialdemokraternes valgresultat.

- Selv om både dr.dk og valgudsendelsen på DR1 adskillige gange understregede, at exitprognoserne er behæftede med stor usikkerhed, så er der her ramt for meget ved siden af, skriver DR på sin hjemmeside.

Målingerne i løbet af tirsdagen viste, at Socialdemokraterne gik kraftigt tilbage ved kommunalvalget, mens Venstre stod til at blive landets største parti.

Men den endelige optælling af stemmerne viser natten til onsdag, at Socialdemokraterne fortsat er Danmarks største kommunale parti med 29,5 procent af stemmerne.

Venstre bliver det næststørste parti med 26,6 procent af stemmerne.

- Det ramte mere uden for skiven, end vi bryder os om, siger partner i Epinion, Mogens Storgaard Jakobsen, ifølge DR Nyheder.

- Vi har ikke været gode nok til at forudse, hvordan vælgerne afgav deres stemmer i de sidste timer, inden valgstederne lukkede, og hvor rigtigt mange strømmede til, tilføjer han.