Samfund

Trodser lægernes råd: På fredag bliver Bennys familie splittet

Benny Andersen kan ikke tage med sin kone og barn til Taiwan. Facebook

Knapt er den spegede sag om udvisningen af Suthida Nielsen og hendes syvårige datter Im blevet effektueret, før en ny tvivlsom sag er dukket op.

Det skriver TV 2 Bornholm.

Sagen drejer sig om 40-årige Benny Andersen, der lider af den sjældne sygdom kronisk sarkoidose. Han blev i 2010 gift med Luisa Cheng-Ting Lee fra Taiwan og to år senere fik de en lille datter, Emma Lee.

Derfor søgte familien familiesammenføring, hvilket Udlændingenævnet dog i fredags endeligt afviste med henvisning til, at Benny Andersen for to år siden var på kontanthjælp som følge af sin sygdom – en sygdom der kræver, at han må spise op til 100 piller om dagen.

Dertil kommer, at Udlændingenævnet mener, at det står Benny Andersen frit for at rejse med sin kone til Taiwan.

Problemet for Benny Andersen er dog, at han direkte bliver frarådet at rejse af sine læger på Rigshospitalet i København, eftersom han ikke kan tåle at blive vaccineret med levende vacciner – ifølge Benny Andersens læger en nødvendighed, hvis han skal bosætte sig i Taiwan.

Udlændingenævnet har dog rådført sig med sine egne folk på Statens Seruminstitut, som ikke mener, at det er nødvendigt at blive vaccineret med de pågældende vacciner.

- Det er hul i hovedet. Jeg forstår ikke, at de kan underkende lægerne på Rigshospitalet, fordi deres egen læge, som ikke kender mig, siger noget andet, lyder det fra Benny Andersen til tv2.dk.

Desuden kan man ifølge reglerne, hvis man modtager pension, som Benny Andersen gør nu, blive sammenført med sin familie i Danmark. Men selv om Benny Andersen rent faktisk bruger dele af sin førtidspension på at betale af på de penge, han fik i kontanthjælp i 2011, står Udlændingenævnet fast.

Og det frustrerer Benny Andersen enormt.

- Det er et fuldstændig vanvittigt system. De ødelægger mit liv med den beslutning. Det var et kæmpe mirakel, at vi overhovedet kunne få et barn, og nu bliver det så taget væk fra mig, forklarer han til tv2.dk og fortsætter:

- Vi har fået at vide, at der ikke er mere at gøre, men jeg prøver nu med de sidste kræfter, jeg har at kæmpe imod.

Af Udlændingenævnets endelige afgørelse, som tv2.dk er i besiddelse af, fremgår det, at man ikke mener, der er tilstrækkeligt tungtvejende argumenter for at omstøde Udlændingestyrelsens afgørelse, og det betyder, at Luisa Cheng-Ting Lee skal forlade landet senest fredag - det til trods for, at Udlændingenævnet faktisk har regler om dispensation ved alvorlig sygdom.

Familien har dog allerede købt og betalt hendes rejse, der efter planen skal ske allerede torsdag.