Samfund

Michael Rasmussen: Hele sandheden er åbenbart for meget

I sin bog beskriver Michael Ramussen blandt andet, hvordan han fik doping af Rolf Sørensen Polfoto

Cykelrytteren Michael Rasmussens bog 'Gul feber' udkommer i dag. I bogen retter den tidligere cykelrytter en række beskyldninger mod nogle af sine tidligere kolleger i cykelsporten.

Michael Rasmussen forklarer blandt andet i bogen, at Bjarne Riis kendte til hans eget dopingmisbrug, og at han i et enkelt tilfælde overværede, at han dopede sig. I bogen er det også beskrevet, hvordan Michael Rasmussen fik doping af sin cykelrytterkollega Rolf Sørensen, da de delte værelse under et cykel-VM.

Michael Rasmussen selv synes, at bogen er en nødvendighed, hvis man skal komme doping til livs.

- Alle sten skal vendes for at komme doping til livs, og jeg har blot fortalt min historie, om de personer, som jeg har stødt på undervejs i min karriere.

Alle sten er ikke vendt

Michael Rasmussen får dog skyld for ikke, at have vendt alle sten med sin bog. Blandt kritikerne er den tidligere professionelle cykelrytter Niki Østergaard.

- Jeg kunne godt have tænkt mig, at vi havde hørt noget mere om bagmændene - hvor har han købt det? jeg er fuldstændig ligeglad med ting, der er sket i 2002. Jeg synes ikke, at det er det, der renser cykelsporten. Jeg synes ikke, at han kan hævde, at han nu søger den rene sport. Vi er langt fra de svar, som vi gerne vil have af Michael Rasmussen, siger Niki Østergaard.

Michael Rasmussen forsvarer dog sin bog med, at han tidligere har fortalt alt til Anti-Doping Danmark og doping-myndighederne i Holland og USA.

- Der er fortalt meget mere, end det der står i bogen, forsvarer han sig.

Og til kritikken af, at han har hængt tidligere holdkammerater ud i sin bog, siger han:

- Jeg synes, at det er en generel bekæmpelse af hykleriet, der må til. Og så er der jo altså nogen, der bliver berørt. Jeg er godt klar over, at jeg går meget tæt på nogle personer, men det kan ikke lade sig gøre uden det. Tidligere har rytterne været anklaget for ikke at sige sandheden, og når jeg så fortæller hele sandheden, så er det åbenbart for meget.