Udland

Britisk kongehus afslører navnet på nyfødt prins

Navnet er inspireret af både storebror og far.

I Danmark er der tradition for, at den nysgerrige befolkning må vente længe fra fødsel, til navnet på nye kongelige familiemedlemmer afsløres. Men sådan er traditionen ikke i England.

Tidligt mandag morgen forlod hertuginde Kate og prins William deres hjem i London. Hertuginden havde fået veer og klokken 11.01 fødte hun en lille søn på St. Mary's Hospital. 

Samme aften viste parret den lille ny frem for offentligheden for første gang, og nu er de klar til at løfte sløret for, hvad det nyeste medlem af kongefamilien skal hedde. 

Den lille prins kom til verden uden komplikationer, og ved fødslen vejende han 3,8 kilo, oplyste hoffet.

Kun tre navne

- Hertugen og hertuginden af Cambridge (prins William og hertuginde Kate, red.) er glade for at meddele, at de har navngivet deres søn Louis Arthur Charles. Barnet vil blive kendt som prins Louis af Cambridge, oplyser hoffet på Twitter.

Mens de danske kongelige som regel får æren af at bære fire fornavne, er der på det seneste kun tradition for tre navne i det britiske kongehus.

Derfor er der ikke helt så mange kongelige navne i omløb ad gangen, og Louis har da også været brugt før.

Prins William bærer det til mellemnavn, og det samme gør hans første søn, den lille nys storebror, prins George. 

Fireårige prins George og toårige prinsesse Charlotte besøgte mandag eftermiddag deres nyfødte lillebror på hospitalet.

Kendt for at vælge traditionelle navne

Op til offentliggørelsen af navnet har britiske spillefugle gættet lystigt på, hvad prins William og hertuginde Kate ville vælge til deres tredje barn. 

Da de fik første søn, spillede briterne for 11 millioner danske kroner, og de havde ret i deres forudsigelser. Valget faldt dengang på George, og to år efter fik lillesøster navnet Charlotte.

Prins George med prinsesse Charlotte kort efter hendes fødsel. Prins Georges fulde navn er George Alexander Louis, mens lillesøster hedder Charlotte Elizabeth Diana.

Det er begge traditionelle royale navne i Storbritannien, og det var endnu en klassiker, der i lang tid lå som bookmakernes favorit denne gang, nemlig Arthur, som bliver den lille nys mellemnavn. 

Prins William, prins Charles, og Dronning Elizabeths far, Georg 5., har alle Arthur som mellemnavn.

Men en frisk kommentar fra den nybagte far fik onsdag spillefuglene på andre tanker.

Satsede på storebrors mellemnavn

Her deltog prins William i en mindegudstjeneste i Westminster Abbey sammen med sin bror, prins Harry, og hans forlovede Meghan Markle.

Den nysgerrige presse og de fremmødte briter spurgte ivrigt til den nye prins' navn, og da Alexander blev nævnt, kom prins William med et kryptisk svar.  

Prins William, prins Harry og hans forlovede Meghan Markle til mindegudstjeneste for Australian and New Zealand Army Corps i Westminster Abbey 25. april.

- Alexander. Det er sjovt, at du siger det…, svarede han ifølge Vanity Fair.

Det fik Arthur til at glide i baggrunden og sendte Alexander i top som favorit, indtil nysgerrige britiske sjæle, der ikke kunne vente længere, begyndte at eksperimentere med den royale families officielle hjemmeside. 

Røbede nettet det før tid?

Ifølge Indepent afslørede hjemmesiden nemlig navnet, før det blev offentliggjort. 

På siden, der hedder www.royal.uk, har de royale hver deres underside, men der er forskel på, hvilket resultat man får, alt efter hvilket navn, man indtaster i urlen.

Skriver man www.royal.uk/prince-albert, får man at vide, at man ikke har tilladelse til at tilgå siden. Prøver man med andre navne som prins Alexander, Arthur eller Edward, så får man at vide, at siden slet ikke eksisterer. 

Med andre ord så det ud til, at der var en side reserveret til en prins Albert. Hvis der er det, så er det i så fald ikke til den lille ny prins Louis. 

Fra studiemøde til familie på fem

Han og hans forældre blev udskrevet fra hospitalet mandag aften efter en komplikationsfri fødsel. 

Herefter vendte de hjem til Kensington Palace i London, som også har været prins Williams barndomshjem, og hvor familien på fem nu bor. 

Parret mødte hinanden som 19-årige tilbage i 2001 på St. Andrews Universitetet i Skotland, hvor de begge gik.

Hertuginde Kate og prins William på deres bryllupsdag.

De kendte hinanden i næsten 10 år, før de annoncerede deres forlovelse den 16. november 2010. 

Året efter sagde de ja til hinanden i Westminster Abbey i London.

I 2013 kom første barn, George, til, og siden blev familien udvidet med Charlotte i 2015 og altså igen nu i 2018.