Valgresultater for regionalvalget 2021

Her på siden kommer du til at kunne se valgresultatet for regionalvalget 2021 i alle landets regioner. Når resultaterne begynder at tikke ind, kan du vælge den region, du ønsker at se valgresultatet fra. Du kan finde valgresultater for kommunalvalget her.

Spørgsmål og svar om valgresultater for regionalvalget 2021

Hvornår bliver regionalvalget afholdt - og hvornår er valgresultaterne klar?

Regionalvalget afholdes samtidig med kommunalvalget den 16. november 2021. Begge valg afholdes fast hvert fjerde år den tredje tirsdag i november. Mange valgsteder har åben mellem kl. 8 og kl. 20, og resultaterne plejer i vidt omfang at tikke ind i løbet af aftenen.

Hvorfor afholdes regionalvalg - og hvem kan vælges ind?

Ligesom man til kommunalvalget finder politiske medlemmer til kommunalbestyrelserne, er formålet med regionalvalget at give borgerne mulighed for at vælge politikere til de fem regionsråd. De fem regioner er folkevalgte administrative enheder hvis hovedopgaver er sundhedsvæsenet, regional udvikling og drift af en række sociale institutioner. Kommuner og regioner har ansvaret for hovedparten af de borgernære serviceopgaver, og de har derfor en central rolle i den offentlige sektor.

Hvornår blev der afholdt regionalvalg første gang?

Ved det regionale valg i 2005 blev der for første gang valgt medlemmer til regionsrådene, som blev etableret i forbindelse med strukturreformen/kommunalreformen.

Findes der en kandidattest til regionalvalget?

Ja, TV 2 har lavet en kandidattest til regionalvalget. Den kan du tage, hvis du ønsker inspiration til, hvem du skal stemme på. Vi anbefaler, at du læser kandidaternes uddybende forklaringer under deres svar. Tag også meget gerne kandidattesten flere gange.