Muslimsk kandidat spyttet i ansigt

16x9

Muslimsk kandidat Lone Yalcinkaya fik "hilsen" fra muslimsk mand

Lone Yalcinkaya blev spyttet i hovedet af en muslimsk mand, fordi hun stiller op for et borgerligt parti. Hun er oprørt over chikanerier fra andre indvandrere.

Af Martin Kaae

Venstres kandidat København Lone Yalcinkaya siger, at hun onsdag blev spyttet i hovedet af en muslimsk mand, da hun delte valgbrochurer ud på Christianshavns Torv.

"Han kiggede surt på mig og sagde, at jeg er en forræder mod min egen kultur, og så spyttede han mig i ansigtet," siger Lone Yalcinkaya, der i første omgang valgte ikke at fortælle offentligt om episoden.

Men da hun i går hørte, at partifællen Fatma Øktem efter trusler fra andre muslimer meldte afbud til et arrangement, blev det for meget.

"Vi bliver chikaneret af flygtninge og indvandrere, fordi vi selv har muslimsk baggrund og samtidig stiller op for et borgerligt parti. Jeg synes, det er helt urimeligt, og jeg vil ikke acceptere, at vi bliver angrebet på grund af vores person og ikke vores politik," siger Lone Yalcinkaya.

Hun har dog ikke meldt spytklatten til politiet.

"Det vil jeg jo ikke få noget ud af, da han gik hurtigt væk, og jeg ikke ved, hvem han var."

Hårde verbale angreb
Yalcinkaya, der er født i Tyrkiet, har i valgkampen vænnet sig til, at de mest kritiske spørgsmål til hende på vælgermøder kommer fra flygtninge og indvandrere.

"Tit er der nogen, der bliver meget personlige i deres verbale angreb på mig, fordi jeg er kvinde og muslim og samtidig stiller op til valget og siger min mening. Og så fordi jeg er borgerlig. De siger, jeg er en forræder," siger Lone Yalcinkaya.