Tidligere ministre på stribe afviser upassende kommentar: - Det er ikke mig

En bestemt oplevelse i Justitsministeriet, som Pernille Skipper beskriver i sin nye bog, har sat gang i spekulationer.

Pernille Skipper har udgivet en bog, hvor hun beskriver flere upassende oplevelser fra sin tid på Christiansborg.

Men særligt én bestemt passage fra bogen har sat gang i spekulationerne.

Der ringer ikke en klokke hos mig, og jeg deltager simpelthen ikke i den gætteleg

Søren Pind (V), tidligere justitsminister

Den tidligere profil fra Enhedslisten skriver, at hun i sin tid som retsordfører på et tidspunkt var til et møde i Justitsministeriet, hvor ministeren gik rundt og trykkede hånd.

- Da han nåede til mig, sagde han: "Det bliver da svært at koncentrere sig, når du har den skjorte på". Han smilede og fortsatte videre til den næste, skriver Pernille Skipper i bogen.

- Jeg anede ikke, hvad jeg skulle gøre. Jeg stivnede og brugte alle kræfter på ikke at kigge ned ad mig selv, mens jeg uddelte håndtryk med et smil. Resten af mødet kunne jeg ikke tænke på andet end min kavalergang.

Hvem var det?

Oplevelsen har fået mange til tasterne på de sociale medier, hvor folk undrer sig over, hvem den pågældende minister i Justitsministeriet var.

I tekstuddraget fra bogen kan det forstås som om, at der var tale om en justitsminister, der kom med den upassende kommentar.

Pernille Skipper var retsordfører fra 2011 til 2016, og i den periode sad der tre mandlige justitsministre.

Hun fortæller også i bogen, at den pågældende minister kunne finde på at sende sms'er sent om aftenen og invitere til diskussioner over et glas vin.

Morten Bødskov (S) var justitsminister fra 2011 til 2013, og han har selv uopfordret kontaktet TV 2 med et skriftligt citat.

- Det er ikke mig, der står bag denne upassende kommentar, og Pernille har også bekræftet over for mig, at det ikke er mig, hun omtaler, skriver han.

Åbner op for flere ministre

TV 2 har kontaktet Søren Pind (V), der var justitsminister fra 2015 til 2016, og spurgt, om han kan afvise, at det var ham, der stod bag den upassende kommentar.

- Der ringer ikke en klokke hos mig, og jeg deltager simpelthen ikke i den gætteleg, skriver han i en sms.

Når medier begynder at nævne navne, så er der sikkert nogen, der føler sig sat i klemme. Og det er jeg sindssygt ked af

Pernille Skipper, tidligere politisk ordfører for Enhedslisten

Tilbage står konservatives partileder, Søren Pape Poulsen, der kortvarigt var justitsminister i 2016, imens Pernille Skipper var retsordfører.

- Det kan jeg fuldstændig afvise var mig, skriver han til TV 2.

Pernille Skipper fortæller nu til TV 2, at man ikke kan konkludere ud fra uddraget, at der var tale om en justitsminister i den pågældende episode.

- Det var et møde, der foregik i Justitsministeriet. Jeg har omtalt det som en minister, og der er mange ministre, der kan holde møde i Justitsministeriet, siger hun.

Vil ikke mistænkeliggøre nogen

Samtidig understreger hun, at det ikke er pointen med bogen, at der skal peges fingre ad enkeltpersoner.

- Jeg forsøger at illustrere den ulighed, der er imellem kønnene. Det er mange små ting til sammen, der gør, at samfundet bliver skævt. Det er ikke på grund af den ene kommentar, at jeg konkluderer dette. Det er det samlede billede.

Men selvom det er det samlede billede, så kan passagen fra bogen vel mistænkeliggøre bestemte ministre?

- Det er kun tilfældet, hvis medier bliver ved med at spekulere i enkeltpersoner i stedet for at tale om det store billede, siger Pernille Skipper.

Men Morten Bødskov har uopfordret sendt et skriftligt svar til TV 2, hvor han gerne vil understrege, at det ikke er ham. I den situation har han vel følt et behov for ikke at blive mistænkeliggjort.

- Det har på intet tidspunkt været min hensigt at mistænkeliggøre enkeltpersoner. Jeg har gjort mig umage for at forsøge at lade være med det, siger hun og fortsætter:

- Men det er klart, at når medier begynder at nævne navne, så er der sikkert nogen, der føler sig sat i klemme. Og det er jeg sindssygt ked af. Jeg kan bare sige, at jeg har opfordret medierne til ikke at nævne navne.

Pernille Skipper forlod dansk politik for under et år siden, og hun er i dag politisk kommentator på TV 2.