Tidligere formand Lars Barfoed melder sig ud af Det Konservative Folkeparti

Lars Barfoed og hans kone, Helle Sjelle, har meldt sig ud af Det Konservative Folkeparti efter lokale uoverensstemmelser.

Tidligere formand for Det Konservative Folkeparti Lars Barfoed har meldt sig ud af partiet.

Det samme har hans kone, kommunalbestyrelsesmedlem på Frederiksberg Helle Sjelle. Det oplyser hun til lokalmediet FrederiksbergLiv.

Lars Barfoed bekræfter udmeldelsen over for Ritzau, men har ikke yderligere kommentarer.

Helle Sjelle begrunder parrets udmeldelse med den lokale konservative ledelse i Frederiksberg Kommune.

Ledelsen er "uden et konservativt politisk kompas", lyder det blandt andet.

- Ledelsen forstår ikke at værne om den midtsøgende og konstruktive konservatisme, der ellers har kendetegnet konservative på Frederiksberg i over 100 år, siger Helle Sjelle til FrederiksbergLiv.

Kritiserer borgmesterkandidat

Videre kritiserer hun også den nye konservative borgmesterkandidat Michael Brautsch for at "fjerne politisk indflydelse" fra medlemmer, der støttede en modkandidat, da borgmesterkandidaten skulle vælges.

Lars Barfoed var formand for Det Konservative Folkeparti fra 2011 til 2014, hvor nuværende formand Søren Pape Poulsen tog over.

Tidligere har Lars Barfoed også besat en række ministerposter heriblandt som justitsminister og transportminister.

I 2006 trak han sig som familie- og forbrugerminister, der var hans første ministerpost, som følge af den såkaldte kødskandale, hvor et flertal mistede tilliden til ham. Sagen handlede om, at myndighederne havde svigtet i kontrollen med fødevarebranchen.

Lars Barfoed blev ikke genvalgt ved folketingsvalget i 2015 og forlod efterfølgende dansk politik.

Siden stiftede han en rådgivervirksomhed og har også været direktør i et kommunikationsbureaus public affairs-afdeling. Fra 2017 til 2020 var han desuden bestyrelsesformand i Energinet.