Pape anklager Pernille Weiss for at lyve: - Hun er i total fornægtelse

Der er en grund til, at hun ikke længere er på listen til Europa-Parlamentsvalget, understreger K-formand.

Søren Pape Poulsen tager Pernille Weiss udmelding om, at hun nægter at trække sig, til efterretning.

Han understreger, at han aldrig har bedt hende om at melde sig ud af partiet – kun om at trække sig som medlem af Europa-Parlamentet, nu hvor partiet ikke længere ønsker at genopstille hende.

- Det forstår jeg så nu, at det vil hun ikke. Det kan vi jo ikke gøre noget ved, det er jo hendes mandat. Det er så sådan, det er, konstaterer den konservative formand i et interview med TV 2.

- Jeg er ikke en led kælling

Det Konservative Folkeparti meddelte i sidste uge, at Pernille Weiss, medlem af Europa-Parlamentet, ikke genopstilles ved valget næste år.

Det sker på baggrund af en intern undersøgelse, der omfatter samtaler med tidligere medarbejdere fra Pernille Weiss’ kontor i Bruxelles.

Flere tidligere medarbejdere fortæller samstemmende om et "stærkt belastet psykisk arbejdsmiljø", fremgik det af en pressemeddelelse fra partiet.

Ifølge TV 2s oplysninger har ni medarbejdere forladt Pernille Weiss' kontor i Bruxelles i løbet af de seneste fire år. Heraf er fire af dem blevet sygemeldt med stress – to af dem langtidssygemeldt.

I programmet ’Lippert’ fortæller Pernille Weiss for første gang selv om sagen. Hun fastholder, at hun ikke genkender det billede, der tegnes af hende.

- Jeg er vitterligt ikke nogen led kælling, understreger hun flere gange i interviewet.

Medarbejdere er blevet syge

Efter at have set interviewet med Pernille Weiss gentager Søren Pape, som han også sagde i sidste uge, at der ikke er noget i partiets vedtægter, der giver anledning til at ekskludere Pernille Weiss.

- Men vi må jo se, hvad der sker fremadrettet. Vi skal jo have det her til at fungere på et helt stille og roligt leje, siger Søren Pape.

- Jeg vil bare sige, at det, der fylder mest for mig, er, at der er nogle tidligere medarbejdere, som er blevet syge af at arbejde. At hun er i total fornægtelse over det, synes jeg faktisk er dybt bekymrende.

- Der er en grund til, at hun ikke længere kommer på listen til Europa-Parlamentsvalget. Det kan hun ikke selv genkende. Det er så sådan, det er, siger den konservative formand.

Forskellige forklaringer

Pernille Weiss siger i Lippert-interviewet, at hun hverken kan genkende sit parti eller "den Søren Pape, der taler om ansvarlighed og anstændighed".

Hun fortæller også, at hun ikke har talt med sin partiformand overhovedet, efter at beslutningen om hendes fremtid er blevet truffet.

Men Søren Pape understreger overfor TV 2, at det er forretningsudvalget, der har kompetence til at vrage en spidskandidat – "det er ikke Søren Pape-show".

Hun siger, at hun er flov pĂĄ partiets vegne og ikke kan genkende Det Konservative Folkeparti. Hvad siger du til det?

- Det, jeg er flov over, og det, der ikke er anstændigt, det er den måde, de tidligere medarbejdere er blevet behandlet på. Det er det, der er vigtigt for mig, siger Søren Pape.

Afviser komplot

Pernille Weiss siger i interviewet med TV 2, at hun føler sig "smidt under bussen" af Søren Pape og fremstillet som et dårligt menneske.

- Jeg bliver simpelthen nødt til at insistere på; jeg er ikke en led kælling. Jeg er ikke en ond heks.

Er det det billede, partiledelsen forsøger at tegne af dig?

- Jeg synes søreme, det er svært at forstå det, Søren Pape siger, anderledes. Det bliver jeg bare nødt til at sige, lyder det fra en tydeligt berørt Pernille Weiss.

- Det er så hendes oplevelse, svarer Søren Pape overfor TV 2.

Er det her et komplot for at få fjernet hende for at få kørt en anden – eventuelt dig selv – i stilling?

- Jeg leder bare efter et argument for, at vi skulle lave det her. Det var da rarest at være foruden. Det handler ikke om hende eller mig, men om at der er nogen, der er blevet syge af at arbejde for hende, siger Pape og tilføjer:

- Jeg er ikke kandidat til europa-parlamentsvalget.