K-profil afviser anklager og er ked af partiets beslutning

Tirsdag har Søren Pape Poulsen opfordret Pernille Weiss til at trække sig med øjeblikkelig virkning.

Tirsdag meddelte Det Konservative Folkeparti, at Pernille Weiss, medlem af Europa-Parlamentet, ikke genopstiller ved næste valg.

Det sker, efter at en række tidligere medarbejdere samstemmende har fortalt partiet om et stærkt belastet psykisk arbejdsmiljø.

Nu skriver Pernille Weiss på Twitter, at hun ikke kan genkende sig selv i beskrivelserne, og at hun er "ked af den beslutning, som mit parti har truffet".

- Som leder i 25 år har jeg altid gjort mig umage for at sikre trivsel for den enkelte og for fællesskabet, skriver hun blandt andet.

Den konservative politiker noterer sig, at flere af de tidligere medarbejdere, der har fortalt om deres oplevelser, nu arbejder for andre partier.

- Jeg hæfter mig desuden ved, at ingen tidligere eller nuværende medarbejdere hverken under eller efter deres ansættelser officielt eller til mig har klaget over min ledelse eller deres arbejdsforhold, skriver Pernille Weiss.

Lyn-analyse

Weiss-sagen kan få alvorlige konsekvenser for de konservatives indflydelse i EU. I forvejen fik Weiss kun lige akkurat nok stemmer til et mandat ved sidste valg, så hvis ikke de konservative skal ryge helt ud af Europa-Parlamentet, bliver de nødt til at stille med nogle stærke kandidater.

Partiet har allerede meldt ud, at kandidaterne ikke bliver fra folketingsgruppen, så der hviler et pres på de navne, som partiet skal vælge til september.

Hvis de konservative ender med slet ikke at komme i Europa-Parlamentet, vil det betyde, at der ikke sidder danske politikere i den største gruppe, EPP. Gruppen er typisk helt afgørende for at opnå flertal og dermed kunne få gennemført lovgivning i Europa-Parlamentet. Uden danske politikere i EPP, er der ingen dansk indflydelse her. Det vil blandt andet dansk erhvervsliv se som et problem. 

Opfordret til at trække sig

Tirsdag formiddag fortalte partiformand Søren Pape Poulsen (K), at han har opfordret Pernille Weiss til at trække sig med øjeblikkelig virkning.

- Jeg synes, at det ville være det rigtige at gøre i den situation her, sagde den konservative partiformand i den forbindelse.

Han gjorde det samtidig klart, at han på daværende tidspunkt ikke havde fået nogen reaktion på ordfordringen.

I Pernille Weiss' opslag på Twitter forholder hun sig ikke til, hvorvidt hun kan fortsætte som medlem af Europa-Parlamentet.

Hun skriver alene, at hun nu vil "bruge den næste tid på at overveje, hvad jeg gør herfra".

TV 2 har dagen igennem forsøgt at få et interview med Pernille Weiss. Hun skriver på Twitter, at hun ikke har yderligere kommentarer.