Kulturminister kalder det "tvivlsomt", at Jon Stephensen kommer tilbage

Jakob Engel-Schmidt sĂĄr tvivl om Jon Stephensens fremtidige forhold til Moderaterne efter sms-sag.

Kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) ser det "ikke som sandsynligt", at Jon Stephensen kan fortsætte som kulturordfører.

Det siger han tirsdag formiddag, hvor han samtidig kalder det "tvivlsomt", at Stephensen overhovedet kommer tilbage pĂĄ Christiansborg som medlem af Moderaterne.

- Som vores partileder har sagt i aftes og gentaget i dag, er vores forhold sat pĂĄ pause. Om det nogensinde bliver genoptaget, er tvivlsomt, siger kulturministeren.

Tager brev "utrolig alvorligt"

Tirsdag kunne TV 2 fortælle, at flere end 1000 kulturpersoner har underskrevet et brev, hvor de udtrykker mistillid til Jon Stephensen som Moderaternes kulturordfører.

Kulturministeren erkender, at det ser svært ud for Jon Stephensen at genvinde tilliden fra den branche, han var i, før han blev medlem af Folketinget.

- Jeg har sammen med Lars Løkke modtaget et brev fra mange mennesker i kulturlivet, og det tager jeg utrolig alvorligt, for jeg kender mange af de mennesker i kulturlivet, som har skrevet dette brev, siger han.

- Jon Stephensen er ikke på Christiansborg længere. Han er på orlov, en selvbetalt orlov. Hans suppleant kommer ind. Vores forhold er sat på pause, og så må vi se, om Jon kan genvinde tilliden fra befolkningen og kulturlivet. Sidstnævnte synes jeg, ser svært ud på nuværende tidspunkt, lyder det fra kulturministeren.

Om brevet tilføjer Jakob Engel-Schmidt på Twitter:

- Jeg ser det ikke som sandsynligt, at Jon Stephensen igen kommer til at besidde i kulturordførerskab for Moderaterne.

Besked til 19-ĂĄrig var drĂĄben

Politisk leder Lars Løkke Rasmussen meddelte natten til tirsdag, at partiets ledelse i enighed med Jon Stephensen har besluttet, at han går på orlov frem til 3. oktober, når næste folketingsår starter.

Det sker, efter at TV 2 søndag kunne fortælle, at den 63-årige Jon Stephensen i februar har sendt flere besked til en 19-årig partifælle på Instagram.

Jon Stephensen har blandt andet skrevet til ungdomspolitikeren en sen aftentime, at hun "er smuk med den lækreste krop".

Du kan læse TV 2s interview med den 19-årige kvinde i artiklen her.

Hør mere om sagen i TV 2s nyhedspodcast 'Dato':