Politik

Det er min stemme på lydfil om underskrift, siger Jon Stephensen

Moderaternes kulturordfører vil ikke svare klart på, om han så mener, at lydfilen er manipuleret.

Moderaternes kulturordfører, Jon Stephensen, indrømmer nu, at det hans stemme, man hører på en lydfil, hvor en underskrift angiveligt bliver forfalsket.

- Det er mig, man hører. Hvordan denne lydfil er strukket sammen, det ved jeg ikke, siger han fredag i radioprogrammet "Det Blå Hjørne" på Radio4.

Jon Stephensen afviser fortsat at have forfalsket en underskrift som teaterchef.

- Jeg sender samme dag en mail til Frederiksberg Kommune om, at de må vente nogle dage på at få dette dokument, da der er nogle underskrifter, der mangler.

- Hvorfor pokker skulle jeg så et øjeblik før sidde og gøre det her? Det giver ingen mening, siger han i "Det Blå Hjørne".

Skete på teaterchefens kontor

Det er en medarbejder på teateret Aveny-T, der har optaget den omtalte lydfil og efterfølgende delt den med Dagbladet Børsen.

Ifølge medarbejderen fandt hændelsen sted på den daværende teaterchef, Jon Stephensens, kontor i juni 2017. Her fortæller kilden, at han overværede Stephensen forfalske bestyrelsesmedlemmet Jakob Høyers underskrift.

- Teatret er under ombygning. Vi er lukket ned, så Jon og jeg sidder alene på kontoret. Der kommer så en mail fra kommunen, som rykker på at få det her dokument underskrevet og indleveret.

- Jon har været småirriteret over, at Jakob Høyer ikke kom til bestyrelsesmøderne, så dokumentet ikke var færdigunderskrevet. Pludselig vælger han så selv at skrive under for Jakob Høyer, har whistlebloweren sagt til Dagbladet Børsen.

På lydfilen kan man høre en person sige "Jakob Høyer". Herefter lyder det, som om der bliver skrevet på et stykke papir.

Til sidst bliver der sagt: "Det ser meget godt ud, ikke?"

Er den manipuleret?

Jon Stephensen bliver af værten i "Det Blå Hjørne", Casper Dall, spurgt om, hvorvidt han tænker, at lydfilen er manipuleret eller sat sammen.

- Det skal jeg ikke kunne udtale mig om, svarer Jon Stephensen.

- Det eneste, jeg siger, er bare, at jeg har ikke skrevet det dokument under. Jeg siger, at jeg skriver samme dag til Frederiksberg Kommune, at de må vente nogle dage, fordi der mangler en del underskrifter på dokumentet.

Spørgsmål: Men det er dig, vi hører (på lydfilen, red.)?

- Ja, det er da mig, man hører. Men det har ikke noget med en underskrift at gøre, siger Jon Stephensen.

Den omdiskuterede mail

Mailen til Frederiksberg Kommune, Stephensen refererer til, blev sendt 19. juni 2017. Her skriver teaterdirektøren:

- Sidste medlemmer af bestyrelsen skriver under på torsdag, således at I derefter modtager godkendelse af Henning Dyremose i bestyrelsen.

Ifølge Stephensen og hans advokat er mailen bevis på, at Stephensen ikke har forfalsket Høyers underskrift, fordi det "ingen mening" ville give at gøre opmærksom på den manglende underskrift, hvis Stephensen forinden havde forfalsket den.

Whistlebloweren, der har optaget lydfilen, har dog forklaret, at Høyer ikke dukkede op til bestyrelsesmødet torsdag, hvilket Stephensen godt vidste, han ikke ville.

Derfor valgte Stephensen ifølge whistlebloweren selv at skrive under.

Jon Stephensen har anlagt en injuriesag mod Henning Dyremose, der er bestyrelsesformand i Aveny-T.