Forbund og fotograf gĂĄr i rette med Jon Stephensens forklaring: - Han ringede og brokkede sig

Jon Stephensen ringede ifølge en fotograf og brokkede sig over, at en skuespillerinde var "bøvlet", fordi hun ikke ville være nøgen på et pressefoto.

Tirsdag kunne TV 2 fortælle, at flere end 30 af Jon Stephensens tidligere kollegaer anklager ham for manipulation, trusler og magtmisbrug.

Selvom den tidligere teaterdirektør har givet en "uforbeholden undskyldning", er der flere af eksemplerne i TV 2s artikel, han ikke kan genkende – herunder en episode, hvor han ifølge skuespiller Kimmie Liv Sennova ikke accepterede hendes nej til et specifikt pressebillede, hvor hun var nøgen.

- Der blev aldrig sagt nej, for sĂĄ var billedet aldrig blevet brugt. SĂĄ simpelt er det. Jeg gĂĄr ikke ud og bringer et billede, som en skuespiller ikke ville have, der blev brugt, siger Jon Stephensen til TV 2.

Men den udlægning går både Dansk Skuespillerforbund og fotografen, der tog det pågældende billede, nu i rette med.

Forbundets formand, Benjamin Boe, fortæller, at han en uge efter episoden blev kontaktet af Kimmie Liv Sennova, som fortalte "én til én" det samme, som hun nu har fortalt til TV 2.

Samtidig bringer fotograf Camilla Winther helt nye oplysninger i spil.

SĂĄ det som "flot salgsmateriale"

Camilla Winther henvendte sig til TV 2s journalister efter at have læst den artikel, hvor flere end 30 af Jon Stephensens tidligere kollegaer fra teaterbranchen anklager ham for grænseoverskridende opførsel i sine to årtier som teaterdirektør.

Det var først her, hun blev bekendt med, at Jon Stephensen ifølge Kimmie Liv Sennova havde delt et billede imod hendes vilje. På billedet kunne man se mere af skuespillerens nøgne krop, end hun havde sagt ja til, og det er ifølge fotograf Camilla Winther en fejl, der aldrig må ske.

- Når du tager billeder af skuespillere, som ikke selv har nogen form for kontrol med, hvad der bliver delt, er det angstprovokerende. Hvis ikke du kan genkende dig selv i det, og hvis du explicit siger nej til at være nøgen, ser jeg det bestemt som et overgreb.

Camilla Winther kan ikke dokumentere, at Kimmie Liv Sennovas sagde nej til, at Jon Stephensen måtte dele det specifikke billede. Men fotografen fortæller, at hun under forløbet ikke var i tvivl om, at skuespilleren ikke var tryg ved den "forhandling", der var om brugen af billedet, hvor skuespilleren var nøgen.

Til TV 2 siger Jon Stephensen, at han holdt sig væk fra fotosessionen og "ikke var en del af det". Fotograf Camilla Winther fortæller dog, at det udelukkende var Jon Stephensen, hun havde kontakt med omkring billederne.

- Jeg ved, at han – og måske også nogle andre – syntes, at det her var et flot salgsmateriale til den her forestilling, og det vil jeg give ham ret i. Det ændrer bare ikke på, at der er et menneske på det billede, som ikke har lyst til at være nøgen.

Kontakt TV 2

Har du oplevelser med Jon Stephensen, som du vil dele med TV 2? SĂĄ skriv til de politiske journalister Camilla Stampe og Maiken Brusgaard pĂĄ maic@tv2.dk

"Hængte skuespillerne ud"

Det var ikke alene Camilla Winther, der tog det omdiskuterede billede. Det var ogsĂĄ hende, som Jon Stephensen ad to omgange bad om at redigere det.

Hun fortæller, hvordan Jon Stephensen først ringede til hende og sagde, at der var "noget bøvl" med den af skuespillerne, der var mest nøgen på billedet. Stephensen sagde ifølge fotografen, at Kimmie Liv Sennova gerne ville dækkes mere til.

- Han ringer til mig og brokker sig over, at der er en, der ikke vil være nøgen på et billede, siger Camilla Winther og tilføjer, at han "hængte skuespillerne ud".

Efter at have redigeret billedet, så man nu kunne se mindre af Kimmie Liv Sennovas bryst, ringede Jon Stephensen igen til fotografen, fortæller hun:

- Billedet kommer tilbage, og hun (Kimmie Liv Sennova, red.) er stadig ikke glad. Det er han (Jon Stephensen, red.) også rigtig vred over. Han giver udtryk for, at de her piger er virkelig bøvlede, og at det er for dårligt.

Det er dig, der redigerer det her billede. Hvor stor er forskellen på det billede, der ifølge Kimmie Liv Sennova bliver sendt ud, og på det godkendte billede?

- Det kan vi godt tale om, men det betyder sĂĄdan set ikke sĂĄ meget. Det handler om, om man kan fĂĄ lov at sige fra eller ej.

Forbundet bekræfter

Camilla Winther oplevede forløbet omkring billedet som meget ubehageligt. Derfor rakte hun efterfølgende ud til de tre skuespillerinder og spurgte om de var okay.

TV 2 har set sms'en, hvor hun skriver, at det har været "et meget mærkeligt forløb med billeder og kontakt med Jon. Det betyder meget for mig, at I er glade og har det okay".

Det her er et gigantisk ledelsessvigt fra hans side

Benjamin Boe, formand for Dansk Skuespillerforbund

Sms'en sendte hun 19. oktober 2020. Seks dage senere kontaktede Kimmie Liv Sennova Dansk Skuespillerforbund for at fortælle, at hun havde haft en "rigtig ærgerlig oplevelse med en arbejdsgiver". TV 2 har set mailen.

Efterfølgende mødtes forbundets formand, Benjamin Boe, med skuespilleren for at tale om det, hun havde oplevet.

- Kimmie Liv Sennova fortalte, at hun havde sagt nej til, at billedet mĂĄtte bruges, men at Jon Stephensen valgte billedet alligevel, og at der var en lang forhandling, hvor hun gentagne gange sagde nej, siger Benjamin Boe.

Han husker ogsĂĄ, at Kimmie Liv Sennova fortalte ham, at der var blevet delt en udgave af det redigerede billede, som hun havde sagt nej til, at Jon Stephensen mĂĄtte bruge.

- Der er rigtig mange af mine medlemmer og folk udefra, der bekræfter hendes udlægning.

Hvad siger du til, at Jon Stephensen modsiger et af dine medlemmer?

- Det her er et gigantisk ledelsessvigt fra hans side, og han har jo helt åbenlyst ikke lært af sine fejl.

"Det er en forkert udlægning"

Overfor TV 2 afviser Jon Stephensen både skuespiller Kimmie Liv Sennovas og fotograf Camilla Winthers udlægning.

Vi er blevet kontaktet af den fotograf, der tog billederne og redigerede dem. Hun bakker Kimmie Liv Sennovas udlægning op. Hun fortæller også, at du ringede til hende to gange og var “meget frustreret” over, at det “er noget bøvl med en af pigerne”.

- Det har jeg aldrig sagt. Jeg fik udleveret otte billeder af fotografen, og jeg troede, de var godkendt. Jeg synes, det er lidt urimeligt at påføre mig nogle sådan... Det er snart tre-fire år siden. Alle kan sige alt muligt, uden at man kan sige andet, end at det er det udsagn, som den pågældende siger.

- Jeg har min oplevelse, og jeg har ikke på noget tidspunkt prøvet at presse nogle billeder igennem. Det var helt irrelevant for mig. Der var de otte billeder, og der var nogle, der meget gerne så det billede som en del af de otte forestillingsbilleder.

Hvem var det?

- Andre i forestillingen, og jeg behøver ikke at gå i detaljer med det.

Kimmie Liv Sennova siger, at det var dig, der ville bruge det billede.

- Nej, jeg var ikke specielt vild med det billede. Det afgørende for mig var, at der var otte billeder, der repræsenterede forestillingen. Det er det. Jeg synes, det er lidt unfair at stå her og pådutte mig, at det er mit ansvar, og at jeg skulle have taget det endelige valg.

Anerkender du, at Kimmie Liv Sennova sagde nej til et billede, som alligevel ender med at blive brugt?

- Det er en forkert udlægning. Og jeg er ked af, at jeg på den måde skal konfronteres med en forkert udlægning.

Men så fortæl, hvad den rigtige udlægning er.

- Jeg fik otte pressebilleder... Ved du hvad, jeg tror, vi mĂĄ tage det sidste her om. Jeg synes ikke, det er en fair mĂĄde at sige det pĂĄ.

Fotograf Camilla Winther fortæller til TV 2, at hun altid sender flere hundrede billeder til sine kunder, som de kan vælge ud fra.

TV 2 har set et billede af den mail, som Kimmie Liv Sennova sendte til Jon Stephensen, da han ifølge hende havde delt et billede mod hendes vilje.