Politik

FAKTA: Nye Borgerlige har mistet halvdelen af folketingsgruppen

Lars Boje Mathiesen er fortid som formand i Nye Borgerlige, der har haft en turbulent tid siden valget i 2022.

Lars Boje Mathiesen nåede at få lidt over en måned som formand for Nye Borgerlige.

Sent torsdag aften skriver partiets hovedbestyrelse i en mail til medlemmerne, at Lars Boje Mathiesen stopper som formand, og at han er blevet ekskluderet fra partiet.

Denne dramatiske udvikling kommer efter nogle turbulente måneder for Nye Borgerlige. Siden valget i november sidste år har partiet mistet halvdelen af sin folketingsgruppe, der er blevet reduceret fra seks til tre personer.

Mette Thiesen - 7. november 2022

Seks dage efter valget melder folketingsmedlem Mette Thiesen ud, at hun forlader Nye Borgerlige. Hun fortsætter i Folketinget som løsgænger.

Udmeldingen sker, kort før at Nye Borgerliges forretningsudvalg og efterfølgende hovedbestyrelse skal afholde møder angående en sag om Mette Thiesen og hendes kæreste.

Ifølge Nye Borgerlige har Thiesen og hendes kæreste blandt andet sendt "intimiderende og truende" beskeder til en medarbejder i Nye Borgerlige.

Mette Thiesen vil ifølge partiet desuden have medarbejderen fyret. Thiesen er ikke enig i partiets udlægning.

Mette Thiesen meddeler 6. februar, at hun melder sig ind i Dansk Folkeparti.

Mikkel Bjørn - 24. januar 2023

Folketingsmedlem Mikkel Bjørn skriver i et Facebook-opslag, at han forlader Nye Borgerlige og i stedet melder sig ind i Dansk Folkeparti.

Det er udsigten til, at folketingsmedlem Lars Boje Mathiesen bliver ny formand for Nye Borgerlige, der har fået Mikkel Bjørn til at melde sig ud, skriver han i opslaget.

Lars Boje Mathiesen - 9. marts 2023

I en mail til Nye Borgerliges medlemmer skriver Jesper Hammer fra partiets hovedbestyrelse, at Lars Boje Mathiesen stopper som formand, og at han er blevet ekskluderet fra partiet og folketingsgruppen.

Ifølge hovedbestyrelsen skyldes det, at Boje har henvendt sig med et krav om at få overført 350.000 kroner fra en intern underkonto i partiet til sin egen private konto til en brandingkampagne.

I mailen lyder det, at Lars Boje Mathiesen har truet med at trække sig som formand, hvis pengene ikke stod på hans konto om morgenen fredag den 10. marts.