Troels Lund undervurderede arbejdspresset som forsvarsminister: - Jeg er ikke et overmenneske

Venstres Troels Lund Poulsen sagde for en måned siden ja til at passe to ministerier. Men han erkender nu, at han undervurderede arbejdspresset.

Når Venstres Troels Lund Poulsen fremover ikke længere skal være både forsvarsminister og økonomiminister, hænger det blandt andet sammen med hensynet til familien.

Det fortalte han på et pressemøde torsdag eftermiddag flankeret af sin partifælle Stephanie Lose, som midlertidigt overtager Økonomiministeriet fra Troels Lund Poulsen.

Troels Lund Poulsen har fungeret som både økonomi- og forsvarsminister siden Jakob Ellemann-Jensens (V) stresssygemelding i begyndelsen af februar.

Men med en kalender, der også den kommende tid er fyldt med møder fra tidlig morgen til sen aften, kunne det ikke hænge sammen længere, forklarer Troels Lund Poulsen.

- Jeg må erkende, at jeg ikke er noget overmenneske. Jeg har også en familie derhjemme, siger Troels Lund Poulsen og fortsætter:

- Jeg har også en lille pige på fire år, som jeg nu kun ser i weekenderne. Hun skal også have lov at se sin far en gang imellem, og det er også godt for hendes far at lave noget andet end kun politik.

Havde undervurderet arbejdspresset

Troels Lund Poulsen lægger på pressemødet ikke skjul på, at det er kommet bag på ham, hvor meget det har krævet at passe to ministerier.

- Jeg sagde ja til at varetage de to ministerposter, fordi jeg nok havde undervurderet, hvor meget det krævede at være forsvarsminister. Jeg troede, at det kunne lade sig gøre begge dele, siger Troels Lund Poulsen.

Han understreger, at han godt vidste, at det var en stor opgave at være forsvarsminister. Men kombinationen af krigen i Ukraine og de kommende forhandlinger om et nyt flerårigt forsvarsforlig har været for meget, når han også skulle være økonomiminister.

- Når man ser ud i fremtiden og kan se, at der ikke er timer nok i døgnet, så er man nødt til at sige fra. Sandheden er, at hvis jeg ikke selv gør det, så er der ikke andre mennesker, der hjælper mig med det.

Ellemann næppe tilbage foreløbigt

Baggrunden for dagens ændringer i SVM-regeringen er Jakob Ellemann-Jensens stresssygemelding. Venstre-formanden skriver selv på Facebook, at han er i bedring, men giver ingen tidshorisont på, hvornår han kan være tilbage.

Troels Lund Poulsen forklarer, at han talte med Jakob Ellemann-Jensen i søndags, og at han er helt sikker på, at Venstres formand vender tilbage.

Hvornår kan han dog ikke svare på, men han erkender, at det nok ikke bliver inden for den allernærmeste fremtid.

- Det er klart, at det nok ikke lige er i løbet af de næste par uger, at han kommer tilbage, siger Troels Lund Poulsen.

I mellemtiden vikarierer han i Forsvarsministeriet, mens Stephanie Lose tager sig af opgaverne i Troels Lund Poulsens oprindelige ministerie, Økonomiministeriet.

For Stephanie Lose, der kommer fra en stilling som formand for Region Syddanmark, er der ikke tale om, at en drøm nu går i opfyldelse med udnævnelsen til minister.

- Det er en opgave, som skal løses, og som jeg har sagt ja til. Det er en midlertidig opgave, indtil jeg kan vende tilbage til Region Syddanmark, siger Stephanie Lose.