Politik

Stephanie Lose bliver ny minister

Troels Lund Poulsen (V) har bedt om at blive aflastet, så han ikke længere skal passe to ministerier. Derfor kommer der nu ændringer i regeringen.

Venstres Stephanie Lose bliver ny midlertidig ministrer i SVM-regeringen. Hun skal fremover være fungerende økonomiminister under Jakob Ellemann-Jensens (V) sygeorlov.

Det meddeler Statsministeriet i en pressemeddelelse.

Siden Jakob Ellemann-Jensens sygemelding i begyndelsen af februar har Stephanie Lose været Venstres organisatoriske formand. Hun har indtil nu også været regionsrådsformand i Region Syd, men den post tager hun nu orlov fra.

Hun overtager posten som fungerende økonomiminister fra Venstres Troels Lund Poulsen, der i Jakob Ellemann-Jensens fravær både har været økonomiminister og forsvarsminister.

Men fremover skal Troels Lund Poulsen kun være forsvarsminister.

Ellemann: Troels Lund kunne ikke fortsætte med to ministerier

Facebook skriver den sygemeldte Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen, at det er Troels Lund Poulsen selv, der har bedt om at blive aflastet.

- I den seneste måned har Troels Lund arbejdet både som forsvarsminister og økonomiminister, og samtidig har han løftet opgaverne i regeringsledelsen. Det er meget arbejde, skriver Jakob Ellemann-Jensen og fortsætter:

- Han vurderer nu, at han har brug for at dedikere mere af sin tid i Forsvarsministeriet og i regeringsledelsen, og at han derfor ikke kan fortsætte med at stå i spidsen for begge ministerier. Det er jeg enig med ham i.

Den sygemeldte Venstre-formand skriver videre, at den nye opstilling ifølge ham vil "gøre det muligt for Venstre at spille den markante rolle i regeringen, som vi har ambitioner om".

Stephanie Lose præsenteres som ny minister på Amalienborg torsdag klokken 11.00.

Foruden udnævnelsen som minister indtræder hun i regeringens øverste organ, udvalget for regeringsledelse, samt Koordinationsudvalget og Økonomiudvalget.

Troels Lund: Jeg har mærket efter

På Facebook uddyber Troels Lund Poulsen selv, at travlhed gør det nødvendigt for ham at skille sig af med det ene af de to ministerier.

- Jeg har mærket efter og har vurderet, at det er nødvendigt, at jeg dedikerer mig endnu mere til arbejdet i Forsvarsministeriet samt arbejdet i regeringsledelsen, indtil Jakob Ellemann vender tilbage.

Troels Lund Poulsen fortæller også, at han for nylig har mødtes med Jakob Ellemann-Jensen.

- Han er i bedring og glæder sig til at komme tilbage, og det gør vi også i Venstres folketingsgruppe og i regeringen.

Uklart, hvor længe Lose skal være vikar

I kølvandet på nyheden om Stephanie Loses indtræden i regeringen har Venstres partisekretær, Christian Hüttemeier, sendt en mail ud til pressen med mere information om ændringerne.

Her skriver han blandt andet, at det er uklart, hvor længe Stephanie Lose skal være minister. Det afhænger af, hvornår Jakob Ellemann-Jensen er tilbage igen, skriver Hüttemeier, der samtidig slår fast, at det ikke er et spørgsmål om, hvorvidt Jakob Ellemann-Jensen kommer tilbage eller ej.

- Sikkert er det dog, at formanden vender tilbage. Nu skal han have den tid, der er nødvendig for at blive helt frisk igen, og så vender han tilbage som formand og forsvarsminister, så snart han er klar.

TV 2 har tidligere skrevet et længere portræt af Stephanie Lose. Det kan du læse her: