Jon Stephensen undskylder efter TV 2-afsløring

Tirsdag skrev Jon Stephensen i en mail til TV 2, at han ikke kunne genkende beskrivelserne af ham. Nu undskylder han.

Moderaternes kulturordfører, Jon Stephensen, giver nu en "uforbeholden undskyldning".

Det sker, efter at TV 2 tirsdag kunne fortælle, hvordan flere end 30 af ordførerens tidligere kollegaer fra teaterbranchen anklager ham for manipulation, trusler og magtmisbrug.

TV 2 har siden søndag forsøgt at få et interview med Jon Stephensen om anklagerne, men han har ikke besvaret de gentagne opkald.

I stedet sendte han tirsdag en række skriftlige citater, hvor han blandt andet skrev, at han ikke kunne genkende de tidligere kollegaers beskrivelser af ham – "og især ikke det sprog, jeg beskyldes for at bruge".

Nu skriver han på Facebook, at det gør ham "ekstra ked af det at læse deres ord", fordi mange af kollegaerne i TV 2-artiklen "var tæt på mig og betød meget for mig – flere af dem venner".

I opslaget gentager Jon Stephensen samtidig, at han ikke er enig "i alt fremlagte", men:

- Jeg må erkende, at mennesker omkring mig har haft nogle dårlige oplevelser med mig som kollega og teaterchef. Det gør meget indtryk på mig. Jeg vil derfor gerne give en uforbeholden undskyldning til de skuespillere og ansatte, som har oplevet dette. Det har aldrig været min mening.

Kontakt TV 2

Har du oplevelser med Jon Stephensen, som du vil dele med TV 2? Så skriv til de politiske journalister Camilla Stampe og Maiken Brusgaard på maic@tv2.dk

Flere "grænseoverskridende" eksempler

I TV 2s artikel stod ti af Stephensens tidligere kollegaer frem med navn og fortalte om konkrete, grænseoverskridende oplevelser. Herunder blandt andre instruktør Nikolaj Cederholm, som kaldte produktionen af teaterkoncerten C.V. Jørgensen på Aveny-T for “det mest grænseoverskridende, jeg har oplevet på et teater”.

En instruktør og scenograf, som arbejdede sammen med Jon Stephensen på Østre Gasværk i 2007, fortalte samtidig, at den nuværende kulturordfører allerede dengang opførte sig ubehageligt og var grænseoverskridende over for de ansatte på teatret.

Instruktør Vibeke Bjelke fortæller blandt andet, hvordan Stephensen jævnligt fyrede hende i raseri. Det værste var dog, når han højlydt nedgjorde de ansattes faglighed, når de ikke var til stede, siger hun.

- Det var scenografen, kostumieren og skuespillerne. Alle fik det glatte lag, siger Vibeke Bjelke i artiklen og tilføjer:

- Der har været mange dumme svin iblandt, men der er ingen, der måler sig med Jon Stephensen.

Ingen svar på interviewforespørgsler

Efter udgivelsen af artiklen har to eksperter kaldt eksemplerne for mobning, chikane og magtmisbrug.

TV 2 forsøger fortsat at få et interview med Jon Stephensen.

Kulturminister Jakob Engel-Schmidt har afvist at stille op til et interview og har i stedet henvist til Moderaternes gruppeformand, Henrik Frandsen. Han er ikke dog ikke vendt tilbage på TV 2s henvendelser, siden artiklen om partifællen blev udgivet tirsdag.

Heller ikke Moderaternes formand, udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen, er vendt tilbage på TV 2s interviewforespørgsel.