Bør Jon Stephensen gå af? - Ingen kommentarer, siger hans egen kreds 

Hverken Lars Løkke Rasmussen eller Moderaternes gruppeformand, Henrik Frandsen, er vendt tilbage på TV 2s interviewforespørgsler.

Tirsdag kunne TV 2 fortælle, hvordan en lang række af Jon Stephensens (M) tidligere kollegaer fra teaterbranchen anklager ham for truende og grænseoverskridende adfærd.

Nu reagerer talspersonen fra Stephensens egen opstillingskreds på anklagerne:

- Hvis det, der kommer frem nu, er korrekt, jamen så må man jo tage afstand fra de handlinger og den adfærd. Både som moderat og som menneske, siger Katja Piecko fra Københavns Storkreds.

Kontakt TV 2

Har du oplevelser med Jon Stephensen, som du vil dele med TV 2? Så skriv til de politiske journalister Camilla Stampe og Maiken Brusgaard på maic@tv2.dk

"Man må lægge afstand til"

I artiklen medvirker 10 kilder med navn, som alle fortæller om eksempler på opførsel fra Jon Stephensen, som de har oplevet som grænseoverskridende.

En skuespiller fortæller for eksempel, hvordan den daværende teaterdirektør sendte et nøgenbillede ud af hende, som hun gentagne gange havde sagt klart nej til, at han måtte dele.

Andre fortæller om overfusninger og trusler om at aflyse hele forestillinger, fordi medarbejdere ikke gjorde, som Stephensen ønskede.

Hvilke konsekvenser skal det have, hvis du når til det punkt, hvor du er overbevist om, at det her er sandt?

- Spidskandidaterne er udpeget centralt, så det bør også være fra centralt hold, at man tager stilling til Jon Stephensens kandidatur som spidskandidat.

Kan du have tillid til ham?

Katja Piecko tøver i seks sekunder, før hun svarer:

- Der er mange historier, der florerer, og hverken du eller jeg har været til stede. Men hvis det forholder sig sådan, så er det – både som moderat og som menneske – en måde at opføre sig på, som man må lægge afstand til, siger hun og tilføjer:

- Som menneske ville jeg ikke kunne bakke op om den her måde at håndtere tingene på.

Vil ikke afgøre Stephensens fremtid

Den lokale talsperson kalder sin egen personlige holdning til Jon Stephensen for "irrelevant".

Med det du ved i dag, kan du så overhovedet se Jon Stephensen have en plads i jeres parti?

- Lad mig sige det på den her måde: Jeg kan ikke forestille mig, at man havde indsat Jon Stephensen på den plads, han sidder, hvis det her var noget, man havde haft kendskab til.

Bør han gå?

- Det har jeg ingen kommentarer til. Han er medlem af Folketinget, og det må være gruppeformanden, der kommer med den stillingtagen.

TV 2 har tirsdag forsøgt at få et interview med gruppeformand Henrik Frandsen (M) og partiformand Lars Løkke Rasmussen (M). Ingen af dem er vendt tilbage på TV 2s interviewforespørgsler.

Du kan læse artiklen om de nye anklager mod Jon Stephensen her.