Her er lydfilen, der belaster Jon Stephensen

Øjenvidne kommer nu med lydfil, hvor man angiveligt hører Moderaternes folketingsmedlem forfalske underskrift.

En lydfil føjes nu til anklagen om, at Moderaternes kulturordfører, Jon Stephensen, har forfalsket en underskrift, da han var teaterchef på Aveny-T i København.

Det er dagbladet Børsen, der søndag aften kunne offentliggøre den korte lydfil på 14 sekunder, der ifølge en unavngiven whistleblower er optaget i det øjeblik, hvor Jon Stephensen angiveligt forfalskede et bestyrelsesmedlems underskrift i 2017.

På lydfilen hører man en stemme – angiveligt Jon Stephensens – udtale navnet på bestyrelsesmedlemmet, "Jakob Høyer", og herefter lyden af en pen mod papir, hvorefter der siges: "Det ser meget godt ud, ikke?".

TV 2 kan ikke verificere lydfilens ægthed, men Børsen har efterprøvet den, skriver avisen. Dels ved at kontrollere de såkaldte metadata, hvor der står, at optagelsen er gemt 19. juni 2017 klokken 15.05.

Dels stemmer det efterfølgende indhold på lydfilen også overens med en e-mail, som Jon Stephensen kan høres diktere på lydfilen, og som han efterfølgende sendte til Frederiksberg Kommune på samme tidspunkt, og som Børsen har set dokumentation for.

TV 2 har fået lydfilen fra Børsen – den kan du høre her:

Øjenvidne kommer nu med lydfil, hvor man angiveligt hører Moderaternes folketingsmedlem forfalske underskrift. Video: TV 2 NEWS

TV 2 har gentagne gange forsøgt at få en kommentar fra Jon Stephensen (M) selv, men han er ikke vendt tilbage på TV 2s henvendelser.

I en skriftlig kommentar til Børsen fastholder Moderaternes folketingsmedlem, at han ikke har forfalsket underskriften.

Jon Stephensen afviser

Det er to uger siden, at det kom frem, at det blandt andet var mistanke om en forfalskning af en underskrift, der førte til, at Jon Stephensen blev fyret som teaterdirektør sidste år.

Whistlebloweren, der arbejdede på Aveny-T, forklarer i interviewet med Børsen, at Jon Stephensen skrev under på et dokument til Erhvervsstyrelsen, der handlede om, at et bestyrelsesmedlem skulle skiftes ud. For at færdiggøre dokumentet manglede der en underskrift fra bestyrelsesmedlem Jakob Høyer.

- Teatret er under ombygning. Vi er lukket ned, så Jon (Stephensen, red.) og jeg sidder alene på kontoret. Der kommer så en mail fra kommunen (Frederiksberg Kommune, red.), som rykker på at få det her dokument underskrevet og indleveret. Jon har været småirriteret over, at Jakob Høyer ikke kom til bestyrelsesmøderne, så dokumentet ikke var færdigunderskrevet. Pludselig vælger han så selv at skrive under for Jakob Høyer, siger whistlebloweren til Børsen.

Kræver 100.000 for injurier

Jakob Høyer har tidligere afvist, at han har skrevet under på det pågældende dokument.

Jon Stephensen fastholder som sagt, at han ikke har forfalsket Jakob Høyers underskrift.

Men det er altså opfattelsen i teatrets bestyrelse, fastholder bestyrelsesformanden, Henning Dyremose.

På den baggrund har Jon Stephensen, som i november blev valgt til Folketinget for Moderaterne, stævnet Henning Dyremose.

Ifølge hans advokat, Bjarke Vejlby, forlanger Jon Stephensen 100.000 kroner i godtgørelse i injuriesagen.

I juni anlagde han desuden en sag mod teatret for brud på ligebehandlingsloven. Han mente, at fyringen var uretmæssig og en "politisk fyring". Men det søgsmål har han dog efterfølgende trukket tilbage, da den ikke er "forenelig" med hans politiske arbejde.

Intet at udsætte på hans politiske arbejde

Moderaternes gruppeformand, Henrik Frandsen, ønsker ikke at stille op til interview. Men han siger i en skriftlig kommentar til TV 2:

- Der er intet at udsætte på Jon Stephensens politiske arbejde. Den her sag handler ikke om Moderaterne. Som jeg forstår det, er der en konflikt relateret til Jon Stephensens tidligere arbejde med forskellige påstande den ene og anden vej. Det, synes jeg, er trist, da jeg har forstået, at der var tale om et på mange måder succesfuldt teater, som Jon Stephensen har stået i spidsen for. Men den sag kører nu ved domstolene – og der skal sagen gå sin gang. Derfor har jeg ingen yderligere kommentarer.

Moderaternes formand, udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen, ønsker ikke at kommentere.

Han afviste for en uge siden at blande sig i sagen.

- Der er anlagt en injuriesag. Det tager domstolene sig af, og det har jeg fuldstændig tillid til, sagde han til B.T.