Politik

M-gruppeformand holder Stephensen-sag ud i strakt arm

Ifølge Jon Stephensens (M) tidligere arbejdsplads har han forfalsket en underskrift. Politikeren afviser.

Moderaternes gruppeformand, Henrik Frandsen, mener ikke, at sagen om fyringen af Jon Stephensen fra teatret Aveny-T i maj sidste år har noget med partiet at gøre.

Det siger Henrik Frandsen til Børsen.

- Vi havde en god snak i går eftermiddags (onsdag, red.). I min optik er det her en sag mellem Jon Stephensen og Henning Dyremose, hvor der er en tvist. Det er påstand mod påstand. Det har principielt ikke noget med Moderaterne at gøre, siger han til avisen.

Jon Stephensen, der er Moderaternes kulturordfører, blev i maj sidste år fyret som direktør for Aveny-T efter 11 år på posten.

En forfalsket underskrift

Bestyrelsen har ikke udtalt sig om, hvad der lå bag fyringen, hvor Stephensen stoppede med øjeblikkelig virkning. Men tirsdag røbede bestyrelsesformand Henning Dyremose over for Børsen, at en forfalsket underskrift spøgte i kulissen.

- Vi er fortsat af den opfattelse, at Jon har skrevet under i en andens navn. Jeg har indtil nu ikke udtalt mig om de konkrete årsager til fyring og bortvisning, men når Stephensen udtaler sig i strid med sandheden, så må jeg nødvendigvis reagere, sagde Henning Dyremose.

Det er på den baggrund, at Jon Stephensen, som i november blev valgt til Folketinget for Moderaterne, nu har indstævnet Henning Dyremose for retten.

Hans advokat, Bjarke Vejlby, siger torsdag til Ritzau, at Jon Stephensen forlanger 100.000 kroner i godtgørelse i injuriesagen.

Trak søgsmål tilbage

I juni anlagde Jon Stephensen en sag mod teatret for brud på ligebehandlingsloven. Han mente, at fyringen var uretmæssig og en "politisk fyring".

Mandag trak Jon Stephensen dog søgsmålet tilbage, da den ikke er "forenelig" med hans politiske arbejde.

Til Børsen afviser Henrik Frandsen, at han har haft noget med den beslutning at gøre.

Derudover roser han Jon Stephensen, der gør "et fantastisk godt stykke arbejde", som han "intet har at udsætte på".