Politik

Nye Borgerlige ekskluderer medlem for partiskadelig virksomhed: - Det er jeg fuldstændigt uforstående over for

Rune Bønnelykke er "overrasket" og "fuldstændigt uforstående" over for, at han er blevet smidt ud af partiet med øjeblikkelig virkning.

Rune Bønnelykke, der har været en del af Nye Borgerliges hovedbestyrelse og er medlem af Vejle byråd, er blevet ekskluderet fra partiet.

Det oplyser han til TV 2.

- Jeg fik et telefonopkald fra Lars (Boje Mathiesen, red.), som ringede og kort overbragte mig nyheden. Og så har jeg fået det på skrift også. Forretningsudvalget har valgt at ekskludere mig omgående grundet illoyal og partiskadelig virksomhed, fortæller han.

- Det er jeg fuldstændigt uforstående over for.

Beskyldninger om løgne

Så sent som for to uger siden stillede han op til posten som næstformand. Men partimedlemmernes valg faldt som bekendt på Henriette Ergemann.

Hun trak sig dog mandag efter kritik af hendes tidligere ytringer på Facebook. I den forbindelse harcelerede hun over netop Rune Bønnelykke og skrev, at hun ikke forstod, hvorfor han spredte løgne om hende.

Den kommentar slettede hun dog senere fra sit Facebook-opslag. Og nu er hele opslaget væk.

Det er uklart, hvad beskyldningen bestod i, men den kom kort efter en historie fra Rune Bønnelykkes lokalavis, Vejle Amts Folkeblad. Avisen skrev, at Henriette Ergemann var blevet vraget som næstformand natten til mandag på et dramatisk hovedbestyrelsesmøde i partiet.

Nedtur i Nye Borgerlige

Det har været en hård vinter for Nye Borgerlige: 

  • Siden folketingsvalget i november har partiet mistet to folketingsmedlemmer, Mette Thiesen og Mikkel Bjørn Sørensen, der begge er blevet medlemmer af Dansk Folkeparti. Partiet er dermed nede på fire folketingsmedlemmer. 
  • De to partistiftere, Pernille Vermund og Peter Seier Christensen, har trukket sig som formand og næstformand.
  • Den nyvalgte næstformand, Henriette Ergemann, har trukket sig efter blot to uger på posten.
  • Og så er et hovedbestyrelsesmedlem, Rune Bønnelykke, altså blevet ekskluderet for illoyal og partiskadelig virksomhed. 

En oplysning, der var baseret på anonyme kilder, og som TV 2 hverken har kunnet be- eller afkræfte, da ingen fra partiet ville udtale sig.

Rune Bønnelykke afviser i dag, at det er ham, der har talt med avisen.

- Nej, det har jeg ikke. Hvorfor skulle jeg gøre det? Hvad skulle det gavne mig, spørger han.

Overfuset af partifæller

Rune Bønnelykke er "overrasket" og "fuldstændigt uforstående" over for, at han nu er blevet ekskluderet fra sit parti.

- Jeg synes, jeg har argumenteret for, at jeg ikke kan stå inde for nogle udtalelser, som en nu tidligere partifælle (Henriette Ergemann, red.) har ytret. Jeg har ikke på noget tidspunkt kørt noget personligt angreb på hende. Jeg har bare sagt fra over for de udtalelser, der har været, siger han.

- Der er påstande om, at jeg har løjet om hendes personlighed. Men det er absurd og fuldstændigt usandt. Jeg har ikke gjort nogen af de ting. Jeg har forsvaret mig selv og sagt fra over for de sjofle anklager, der har været mod mig.

Rune Bønnelykke uddyber, at han de seneste dage er blevet "overfuset" af Nye Borgerlige-medlemmer i flere tråde på Facebook, i private beskeder og opkald.

- Det burde ikke være en måde, som voksne mennesker taler om hinanden, siger han uden at ville gengive overfusningerne.

Ville fastholde den hidtidige kurs

Han fortsætter med at arbejde for sin borgerlige og nationalkonservative politik i byrådet i Vejle, siger han. Men det bliver altså fremover som løsgænger.

Rune Bønnelykke var ellers blandt favoritterne, da der for bare to uger siden var valg af ny formand og næstformand i Nye Borgerlige. I sin opstillingstale udlagde han det som sin "politiske hjertesag", at partiet skal følge den hidtidige politiske kurs.

- Vi behøver ikke at træde de samme stier. Vi må gerne lave nye spor, bare vi har retningen in mente, sagde han.

TV 2 har forsøgt at få en kommentar fra Nye Borgerliges formand, Lars Boje Mathiesen. Men han ønsker ifølge partiet ikke at udtale sig.