Politik

Nye Borgerliges nyvalgte næstformand trækker sig efter to uger

Henriette Ergemann ønsker ikke, at hendes gamle udtalelser skal stå i vejen for Nye Borgerlige.

Henriette Ergemann har trukket sig som næstformand i Nye Borgerlige.

Det skriver hun på Facebook.

- Den seneste uge har været sindssyg hård for mig, min familie og for det parti, jeg holder så meget af. Jeg er en holdspiller ind til benet, og det sidste, jeg ønskede, var at skade partiet, og at nogle gamle udtalelser står i vejen for det vigtige arbejde, vi har for et friere Danmark, begrunder hun sin beslutning.

En beslutning, der er hendes egen, understreger hun, efter at medier har skrevet, at hun var blevet væltet af hovedbestyrelsen.

- Beslutningen er min, og jeg er ikke blevet væltet af hovedbestyrelsen, hvilket slet ikke er muligt, da jeg er valgt af medlemmerne. Dog vil jeg ikke lægge skjul på, at presset fra medierne har været massivt og ødelæggende for mig, lyder det fra den nu forhenværende næstformand.

Stor sejr ved årsmøde

Det er kun lige knap to uger siden, at Nye Borgerliges medlemmer gav Henriette Ergemann en overbevisende sejr ved partiets ekstraordinære årsmøde i Fredericia.

Blandt de seks kandidater til næstformandsposten fik Ergemann to tredjedele af de delegeredes stemmer og kæmpe klapsalver for sin tale.

- Det politiske tog er på katastrofekurs, og det skal vi have stoppet, lød det blandt andet fra Henriette Ergemann på talerstolen, hvor hun også rasede mod "wokeisme, klimahysteri og feminisme" og EU, der blandt andet vil diktere, hvordan familier skal dele barslen mellem mor og far.

- Vi skal nok kæmpe for at beholde retten til overhovedet at kalde os selv mor og far i denne klovneverden, der udspiller sig for øjnene af os, sagde hun til stor begejstring fra partimedlemmerne i salen.

Hun skal i fængsel for mord på uskyldige børn

Henriette Ergemann i 2020 om daværende Unicef-generalsekretær Karen Hækkerup

Men siden da er der blevet sat spot på den nye næstformand og i særdeleshed hendes tidligere udtalelser. Og det var ikke alt, der tålte at blive hevet frem i lyset igen. Det fik hende torsdag til at gå ud med en undskyldning.

Beskyldte tidligere minister for "mord på uskyldige børn"

Blandt andet beklager hun nu, lød det på Facebook, at hun i 2020 kaldte den tidligere socialdemokratiske minister og daværende generalsekretær for Unicef Karen Hækkerup for "sindssyge kælling".

Det skete i forbindelse med, at Karen Hækkerup i en video fortalte, at Unicef var i gang med at indkøbe sprøjter, så børn kunne blive vaccineret mod covid-19.

- Hun skal i fængsel for mord på uskyldige børn, skrev Henriette Ergemann også.

Men nu fortryder Henriette Ergemann den hårde tone. Kommentarerne har været "meget uhensigtsmæssige" og "ikke ordentlige".

- Det er jeg ked af, og jeg vil gerne undskylde, skrev hun torsdag på Facebook.

"Rablende uansvarlige forældre"

Også Magnus Heunicke (S) har fået en hård medfart af Henriette Ergemann.

Hvor meget bliver du betalt for at pushe de skadelige vacciner i børn, der ikke bliver syge eller dør af corona? Jeg glæder mig til retsopgøret

Henriette Ergemann i 2021 til daværende sundhedsminister Magnus Heunicke (S)

I juli 2021 skrev den daværende sundhedsminister, at han var på vej til "vaccineland" for at få sit andet vaccinestik, mens hans datter skulle have sit første. I kommentarsporet reagerede Henriette Ergemann skarpt.

- Vaccineland? Hvor er det? Kunne du og alle de andre rablende uansvarlige forældre så ikke flytte til det land og lade os andre få vores liv tilbage? Jeg håber, at din datter får saltvand, som du gjorde, men mon ikke? Lige så rablende vanvittig du er, så vil du vel ikke skade dit eget barn? skrev Henriette Engemann og fortsatte:

- Hvor meget bliver du betalt for at pushe de skadelige vacciner i børn, der ikke bliver syge eller dør af corona? Jeg glæder mig til retsopgøret.

Kritisk over for regeringens coronahåndtering

I en kommentar på Sundhedsstyrelsens Facebook-side kom hun også med en opsigtsvækkende teori om bivirkninger ved coronavaccinerne.

- Det er godt nok mærkeligt. Jeg oplever blødninger, hver gang jeg er sammen med vaccinerede i længere tid, skrev hun.

I torsdagens Facebook-opslag understreger Nye Borgerliges næstformand, at hun ikke er "konspirationsteoretiker". Men hun skrev også, at hun har været og er meget kritisk over for Mette Frederiksens (S) coronahåndtering, hvor hun beskriver "testtyranni", "vaccinepres rettet mod børn" og "disproportionale beslutninger".

Henriette Ergemann tilføjede dog, at hun "godt kan se indad" og forklarede sine hårde udtalelser som en kombination af vrede over coronahåndteringen og "sorg og afmagt" over sin fars død.

Nye Borgerlige skal til det igen

Henriette Ergemann er medlem af byrådet i Kalundborg Kommune og driver desuden skønhedsvirksomheden Lux by Ergemann.

Hun overtog posten som politisk næstformand efter Peter Seier Christensen, der valgte at stoppe sammen med Pernille Vermund for at lade en ny ledelse tage over.

Ergemann blev valgt blandt seks kandidater på det ekstraordinære årsmøde, mens Lars Boje Mathiesen blev valgt som ny partiformand uden modkandidater.

Nu skal partiet altså vælge ny næstformand endnu en gang. Ifølge Nye Borgerliges vedtægter skal sådan en vælges på partiets årsmøde.

Partiet oplyser, at Nye Borgerlige vil fortsætte uden næstformand indtil det næste ordinære årsmøde i oktober.

Henriette Ergemann fortsætter i partiet.

- Jeg ser nu fremad og fortsætter selvfølgelig i partiet og med mit arbejde i kommunalbestyrelsen og opfordrer alle til fortsat at bakke op om mit og Nye Borgerliges arbejde, skriver hun og understreger, at hun ikke har mere at sige.

TV 2 har forsøgt at komme i kontakt med Henriette Ergemann, Lars Boje Mathiesen og alle Nye Borgerliges hovedbestyrelsesmedlemmer. Ingen har ønsket at udtale sig.