Lars Boje er valgt som formand for Nye Borgerlige

Pernille Vermund har overladt formandspost i Nye Borgerlige til Lars Boje Mathiesen. Han var eneste kandidat.

Nye Borgerlige har på en ekstraordinær generalforsamling valgt sin blot anden formand i historien.

Uden modkandidater kunne folketingsmedlem Lars Boje Mathiesen tirsdag aften gå på scenen i Fredericia Idrætscenter som ny formand.

At Lars Boje Mathiesen er partiets nye frontfigur har stået klart siden 25. januar, hvor han ved deadline var den eneste, der havde meldt sig som formandskandidat.

Han har tirsdag officielt afløst Pernille Vermund, der siden partiets stiftelse i 2015 har været i spidsen for det borgerlige parti.

Hun skal i stedet være menigt medlem af folketingsgruppen frem til næste valg, hvor hun ikke genopstiller.

- Lars Boje, du er en bulderbasse, som på alle måder er svær at vælte omkuld - også bogstavelig talt.

- Du tør, hvor andre tier. Som den lille dreng i "Kejserens nye klæder", der siger det åbenlyse, når ingen andre vover, sagde Pernille Vermund i sin afskedstale som formand tirsdag.

Først og fremmest far, siger Boje

Den nye formand har siddet i Folketinget siden 2019. Ved valget 1. november fik han 11.150 personlige stemmer i Østjyllands Storkreds.

I sin første tale som formand lagde han igen vægt på, at han vil "bygge videre på det fundament", som Pernille Vermund har lagt.

Det betyder hverken et "ultraliberalistisk parti" eller et "ultrakonservativt parti".

- Jeg er først og fremmest far, og så er jeg patriot. Jeg elsker mit land, og jeg vil gå igennem ild og vand for mine børn, som en hvilken som helst far ville, siger Lars Boje Mathiesen.

- Det er, hvad der er gemt i vores DNA i Nye Borgerlige. Det handler ikke om fremmedhad, folks hudfarve eller andre tåbelige pinlige floskler, som de politisk korrekte og venstrefløjen smider efter os.

Ny næstformand også fundet

Lars Boje Mathiesen overtager ledelsen i et parti, der siden folketingsvalget har været præget af uro.

To ud af seks folketingsmedlemmer har forladt partiet, og både Mette Thiesen og Mikkel Bjørn er nu hos Dansk Folkeparti.

Ud over Pernille Vermund har også medstifter Peter Seier Christensen valgt at stoppe på sin post som politisk næstformand.

Den nye næstformand blev fundet efter et kampvalg mellem seks kandidater.

Her vandt Henriette Ergemann. Hun fik 204 ud af 317 stemmer fra de delegerede.

Henriette Ergemann er medlem af kommunalbestyrelsen i Kalundborg Kommune og partiets førstesuppleant til Folketinget i Sjællands Storkreds.