Timingen er træls, siger analytiker om Ellemanns sygemelding

Økonomiminister Troels Lund Poulsen (V) bliver fungerende forsvarsminister i stedet for den 49-årige partileder.

Forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen (V) går på sygeorlov på ubestemt tid efter et ildebefindende i sidste uge.

Sygemeldingen kommer på et tidspunkt, hvor landets forsvarsminister har haft travlt på mange fronter.

- Timingen ikke alt for god. Den kommer på et træls tidspunkt med en regering i stormvejr på grund af store bededag og hvor der er et forsvarsforlig, som skal forhandles på plads, siger TV 2s analytiker Jesper Vestergren.

I sidste uge var Ellemann onsdag forbi Rigshospitalet efter et ildebefindende, hvor han oplevede svimmelhed og hovedpine.

- Man kunne have fået et forvarsel om det allerede i onsdags, hvor Ellemann måtte søge på hospitalet med et ildebefindende, siger Jesper Vestergren, som peger på, at de seneste måneder har budt på en meget hektisk og travl periode for Venstre-lederen og forsvarsministeren, der også bærer titel af vicestatsminister.

Formandspost og valgkamp

Jakob Ellemann-Jensen forhandlede i mere end en måned om at danne regering med Socialdemokratiet og Moderaterne, hvilket lykkedes efter langtrukne forhandlinger.

Efterfølgende har han haft en del udenlandsrejser i rollen ny forsvarsminister, hvilket han beskriver som en drømmepost, da han selv har været udsendt som soldat.

- Det har har været en travl periode, lige siden valget om formandsposten i Venstre. Siden fulgte en lang valgkamp og intense regeringsforhandlinger, og nu er Ellemann forsvarsminister i en periode med meget fokus på krigen i Ukraine og Danmarks rolle, siger TV 2s analytiker.

Den 49-årige partileder blev formand under en turbulent tid i Venstre i september 2019, efter at Lars Løkke Rasmussen blev væltet som formand.

Profiler forsvandt

Siden har han forsøgt at samle partiet, mens flere profiler forsvandt fra Folketinget for at fortsætte deres karriere andetsteds.

Efter en lang valgkamp fik Venstre som forventet stryg ved folketingsvalget, hvor partiet gik 20 mandater tilbage.

- Det er en mand, som har arbejdet for meget og sovet for lidt, siger Jesper Vestergren, som ikke havde hørt noget på de politiske vandrør, inden V-formanden selv meddelte om sin sygemelding på Facebook mandag aften.

- Alt så godt ud i fredags. Ellemann var i sit vante es, men hen over weekenden måtte han åbenbart sande, at det er mere alvorligt end som så, siger Jesper Vestergren.

Økonomiminister Troels Lund Poulsen (V) bliver fungerende forsvarsminister, mens Stephanie Lohse skal stå i spidsen for Venstres organisation.

Regeringen har indledt forhandlinger med Folketingets partiet for at få et nyt forsvarsforlig på plads.

Det er uvist, hvad Jakob Ellemann-Jensens orlov betyder i den henseende.