Politik

Mette Thiesen melder sig ind i Dansk Folkeparti

Dansk Folkeparti har nu fået to af Nye Borgerliges folketingsmedlemmer siden folketingsvalget i november.

Den tidligere Nye Borgerlige-politiker Mette Thiesen har meldt sig ind i Dansk Folkeparti.

Det skriver Jyllands-Posten, der bringer et interview med hende.

I dette begrunder hun skiftet med, at hun har haft en god dialog med partiet om særligt udlændingepolitik og socialpolitik.

Hun har "aldrig været i tvivl om", at hun skulle være i Dansk Folkeparti, efter hun forlod Nye Borgerlige blot en uge efter folketingsvalget, siger hun i øvrigt til avisen.

På Facebook skriver Mette Thiesen om sit partihop, at hun føler sig "godt tilpas og tryg" i sin beslutning om at blive DF'er.

- Dansk Folkeparti har været i en rivende udvikling siden Morten Messerschmidt tog over – og jeg er helt sikker på, at med ham ved roret, vil Dansk Folkeparti igen vokse sig til et stort parti, skriver hun om sin nye partiformand.

En styrke for DF, siger Messerschmidt

Hun kalder videre sit nye parti for blå bloks "bløde hjerte", og italesætter også forskellen i den økonomiske politik hos Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti - en politisk forskel, hun nu selv skal repræsentere.

- Den økonomiske politik har selvfølgelig også spillet en rolle i min beslutning. Men på den vis, at det for mig vigtigt, at alting ikke kun handler om en skatteprocent. For mig handler det mest om, at familierne skal have bedre mulighed for at indrette deres liv, som de ønsker, skriver hun.

I Dansk Folkeparti tager man mod det nyeste skud på stammen med åbne arme. Morten Messerschmidt annoncerer også selv skiftet på Twitter "med stor glæde".

- Især hendes sociale engagement og viden på børne- og ungeområdet vil være en stor styrke for DF, lyder det.

Forlod gamle parti efter tumult

I sidste uge skiftede også den unge nyvalgte politiker Mikkel Bjørn Sørensen fra Nye Borgerlige til Dansk Folkeparti, og Thiesen følger altså nu efter.

Hans grundlag var, at han ikke kunne se sig selv i et Nye Borgerlige, hvor Lars Boje Mathiesen blev udnævnt som formand. Mikkel Bjørn Sørensen anklagede Lars Boje Mathiesen for at have forsøgt at presse ham til at give sin støtte til hans kandidatur under formandsvalget.

Lars Boje Mathiesen får formeldt overrakt formandskabet i Nye Borgerlige fra Pernille Vermund 7. februar på en ekstraordinær generalforsamling i Fredericia. Der var ikke nogen modkandidater til hans kampagne.

Mette Thiesen forlod selv Nye Borgerlige efter en tumultarisk periode, hvor hendes kæreste blev anklaget for at have været truende og voldelig mod en medarbejder i partiet, som hun ifølge TV 2s oplysninger havde haft et forhold til.

Blandt andet skulle kæresten ifølge den tidligere partileder Pernille Vermund have slået medarbejderen på valgaftenen 1. november.

Mens Nye Borgerlige nu er gået fra seks til fire folketingsmedlemmer siden valget, er Dansk Folkeparti gået fra fem til syv med de nyeste tilføjelser med Mikkel Bjørn Sørensen og Mette Thiesen.