Politik

Mette Frederiksen sender tanker til sygemeldt Jakob Ellemann-Jensen

Danmarks forsvarsminister og vicestatsminister Jakob Ellemann-Jensen (V) har sygemeldt sig på ubestemt tid.

Statsminister Mette Frederiksen (S) reagerer nu på sygemeldingen fra Jakob Ellemann-Jensen. I et opslag på Facebook skriver hun blandt andet, at hun bakker op om hans beslutning.

- Jeg glæder mig til at få Jakob tilbage. Men lige nu er det vigtigste, at han passer på sig selv og sin familie. Det håber jeg, alle vil respektere, skriver hun og ønsker ham god bedring.

Fik ildebefindende sidste uge

Årsagen til Jakob Ellemann-Jensens sygemelding er et ildebefindende, han fik for fem dage siden, hvor han blev behandlet kortvarigt på Rigshospitalet. Det skriver han på Facebook.

- Konklusionen er derfor, at jeg, efter råd fra min læge, bliver nødt til at trække stikket i en periode og tage orlov. Og så vender jeg tilbage, når jeg er klar, skriver han.

Økonomiminister Troels Lund Poulsen (V) træder til i Forsvarsministeriet som afløser, mens Stephanie Lose "for en stund vil stå i spidsen for Venstres organisation", skriver Jakob Ellemann-Jensen.

- Jeg er meget tryg ved, at Troels og Stephanie tager hånd om de opgaver sammen med andre gode kræfter. Og jeg er taknemmelig over, at de kan løfte dem, mens jeg genopbygger kampkraften.

Kollegaer ønsker god bedring

Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) kommenterer i et opslag på Facebook også Jakob Ellemann-Jensens beslutning, som han har "kæmpe respekt" for. Det er "klogt og fornuftigt, men ikke en selvfølge i en samtid, hvor ikke alle lytter til kroppens signaler", skriver han.

- For, ja, man kan ikke både være far, ægtemand, minister og partiformand på samme tid, hvis kroppen ikke er med. Minister skal man være for en tid - far er man for altid.

I kommentarfeltet til Jakob Ellemann-Jensens opslag ønsker et væld af hans politiske kollegaer ham god bedring.

Det gælder blandt andet SF's Jacob Mark, der tidligere har sygemeldt sig efter længere tids stress og overbelastning, men nu er tilbage på Christiansborg igen.

- Tak for at passe på dig selv. Man kan ikke passe på andre, hvis man ikke passer på sig selv, og du er god, stærk og modig at gøre som du gør. Hvil i den beslutning, skriver Jacob Mark.