Jakob Ellemann-Jensen sygemeldt på ubestemt tid

Det bliver en anden Venstre-politiker, som midlertidigt overtager Forsvarsministeriet, mens Jakob Ellemann-Jensen er på sygeorlov.

Danmarks forsvarsminister og vicestatsminister, Jakob Ellemann-Jensen (V), har sygemeldt sig på ubestemt tid.

Det skriver han på Facebook.

Det sker fem dage efter, at han blev behandlet kortvarigt på Rigshospitalet for et ildebefindende.

- Mit helbred er selvsagt det vigtigste. Jeg kan ikke være både far, forsvarsminister og partiformand på en og samme tid, hvis helbredet ikke er i orden, skriver han.

Han er blevet rådgivet af sin læge til at sygemelde sig i en periode, da han har haft en reaktion på at opleve usædvanlig travlhed i en længere periode, lyder det.

- Jeg har altid været typen, der passer mine ting, og derfor var jeg opsat på at vende tilbage på arbejde med det samme. Men nu hvor der er gået nogle dage, må jeg erkende, at jeg ikke er klar til det.

Da Jakob Ellemann-Jensen 1. februar måtte en tur på Rigshospitalet for at blive undersøgt, beskrev han selv symptomerne som svimmelhed og hovedpine.

- Det blev en lidt usædvanlig start på dagen. For efter et par møder her til formiddag fik jeg, hvad man nok bedst kan kalde for et ildebefindende. Med svimmelhed og hovedpine, lød det.

I opslaget skrev han videre, at der "heldigvis ikke (er) noget alvorligt at melde", men at han den kommende tid ville være ekstra opmærksom på sit helbred.

Økonomiministeren overtager midlertidigt

Partifællen og økonomiminister Troels Lund Poulsen vil træde ind som fungerende forsvarsminister, imens Venstre-formanden er på sygeorlov.

Samtidig vil Stephanie Lose kortvarigt stå i spidsen for "Venstres organisation", skriver Jakob Ellemann-Jensen.

- Jeg er meget tryg ved, at Troels og Stephanie tager hånd om de opgaver sammen med andre gode kræfter. Og jeg er taknemmelig over, at de kan løfte dem, mens jeg genopbygger kampkraften.

Ifølge TV 2s politiske analytiker Jesper Vestergren er netop overdragelsen af ministeriet og ansvaret i Venstres organisation et tegn på, at Jakob Ellemann-Jensens sygdom kan være "mere alvorlig end som så."

- Man kunne have fået et forvarsel om det her i onsdags, da Jakob Ellemann fik et ildebefindende og kom på Rigshospitalet og blev tjekket. Dengang var meldingen, at alt var, som det skulle være, men det har jo altså også været en travl periode for ham næsten lige siden, at han overtog formandsposten i Venstre.

Det er en partiformand, der nok har arbejdet enormt meget og sovet for lidt, lyder det fra Jesper Vestergren.

- Jeg tror, at alle andre partier og politikere vil sige, at det er godt, at Jakob Ellemann gør det her og passer på sig selv. Det er vigtigt at være forsvarsminister, men det er også vigtigt at passe på sig selv. Hvis man først mærker stresssymptomer, det kender alle, der har haft det tæt på livet, så er det eneste rigtige at trække sig.

Frederiksen sender tanker

Statsminister Mette Frederiksen (S) har ligesom sin regeringskompagnon delt et opslag med sine tanker om sygemeldingen, hvor hun ønsker Jakob Ellemann-Jensen god bedring.

- Jeg glæder mig til at få Jakob tilbage. Men lige nu er det vigtigste, at han passer på sig selv og sin familie. Det håber jeg, alle vil respektere, lyder det fra Mette Frederiksen.

TV 2 har forsøgt at få en uddybende kommentar fra statsministeren, men det har ikke været muligt i øjeblikket. De henviser til opslaget på hendes Facebook.

Statsministeren skriver videre, at hun sætter pris på, at Troels Lund Poulsen har sagt ja til at overtage forsvarsministeriet på ubestemt tid, og at hun ser frem til samarbejdet.