Politik

Ellemanns afløsere: Han har truffet en god beslutning

Ifølge Stephanie Lose (V) vil medlemmerne i Venstre samarbejde om at løfte Jakob Ellemann-Jensens opgaver.

Stephanie Lose (V), regionsformand i Region Syddanmark, vil stå i spidsen for Venstres organisation den kommende tid.

Det skyldes, at forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen (V) har valgt at gå på sygeorlov på ubestemt tid.

Og det er en god beslutning, mener Stephanie Lose.

- Når kroppen siger fra, så skal man tage det alvorligt. Det, Jakob har brug for nu, er at trække stikket og få det bedre, så han senere kan vende tilbage i fuld kampform igen, siger Stephanie Lose til Ritzau.

Hun tilføjer, at medlemmerne i partiet vil samarbejde om at løfte Jakob Ellemann-Jensens opgaver. Hendes fokus vil både være på Venstres organisation og bagland.

Derudover vil økonomiminister Troels Lund Poulsen (V) midlertidigt overtage Jakob Ellemann-Jensens ministerpost.

Fik ildebefindende

Ligesom Stephanie Lose er han glad for, at Jakob Ellemann-Jensen prioriterer sin sundhed.

I et opslag på Facebook kalder den fungerende forsvarsminister ham for en pligtopfyldende person, som ønsker at gå på arbejde og løse opgaverne.

- Men helbredet skal være i orden, og derfor er det godt, at han nu tager en pause, så han kan komme sig helt, skriver Troels Lund.

Tidligere på ugen lød det fra Jakob Ellemann-Jensen, at han fik et ildebefindende og derfor måtte en tur på Rigshospitalet.

Taknemmelig for partifæller

Mandag aften skriver han i et Facebook-opslag, at han har haft usædvanligt travlt gennem længere tid og ikke kan være far, forsvarsminister og partiformand på samme tid, hvis helbredet ikke er i orden.

- Konklusionen er derfor, at jeg, efter råd fra min læge, bliver nødt til at trække stikket i en periode og tage orlov. Og så vender jeg tilbage, når jeg er klar, lyder det fra Jakob Ellemann-Jensen.

Han skriver desuden, at han er taknemmelig over, at Stephanie Lose og Troels Lund Poulsen vil løfte opgaverne, mens han genopbygger kampkraften.