Jordskælv i Tyrkiet og Syrien

Danmark arbejder på hjælp til Tyrkiet efter jordskælv

Danmark overvejer som mange andre lande hjælpen til Tyrkiet efter jordskælv, siger udenrigsministeren.

Danmark overvejer i øjeblikket, hvordan Tyrkiet kan hjælpes i forbindelse med jordskælvene, der ramte første gang mandag nat.

Det siger udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) efter et ministermøde i Bruxelles.

Man er ifølge ministeren i gang med at koordinere den hjælp, som Danmark kan bidrage med.

- Der er en række danske nødhjælpsorganisationer, som allerede arbejder i det her område. Udviklingsministeren sidder i øjeblikket og kigger på, hvordan vi kan understøtte det, siger han.

Viser sympati

I en situation som denne er det ifølge Løkke vigtigt, at Danmarks alliancer kommer til udtryk.

- Tyrkiet skal kunne regne med deres venner, ligesom vi i andre sammenhænge regner med, at Tyrkiet er vores venner, lyder det fra udenrigsministeren.

Statsminister Mette Frederiksen (S) støtter også på Facebook, hvor hun skriver:

- En forfærdelig tragedie har ramt Tyrkiet og Syrien. Jordskælv, som har taget alt for mange liv og skabt store ødelæggelser i regionen.

- Min dybeste sympati er hos de berørte og deres kære. Danmark er selvfølgelig klar til at hjælpe!

9000 personer leder under murbrokker

Jordskælv har ramt Tyrkiet mandag nat og middag, som har resulteret i mindst 1400 døde i Tyrkiet og Syrien og mere end 1700 sammenstyrtede bygninger.

Mere end 9000 personer fra tyrkiske redningshold har været i gang med at lede efter personer i og omkring de sammenstyrtede bygninger i de ramte områder. Men hjælpen er også på vej fra udlandet.

Redningsarbejdere er på vej fra flere europæiske lande. Heriblandt fra Holland og Rumænien.

Det oplyser EU's nødhjælpskommissær, Janez Lenarcic, ifølge det franske nyhedsbureau AFP. Han fortæller om redningsbidragene på Twitter.

Derudover er der redningshold på vej fra Bulgarien, Kroatien, Tjekkiet, Frankrig, Grækenland og Polen. Flere lande end det har tilbudt at sende hjælp.