Politik

Ellemann er ny forsvarsminister, og Løkke er udenrigsminister

Ellemann ser det ikke som et problem, at både han og Løkke kommer til at rejse meget.

Sikkert var det, at Mette Frederiksen (S) ville blive statsminister, men hvilke poster Jakob Ellemann-Jensen (V) og Lars Løkke Rasmussen (M) ville få, var mere uvist.

Det er det ikke længere: Ellemann bliver vicestatsminister og Danmarks næste forsvarsminister, og Løkke bliver udenrigsminister.

Særligt Ellemanns nye titel overrasker TV 2s politiske redaktør, Hans Redder.

- Ellemann er regeringens nummer to. Det plejer ikke at være regeringens nummer to, der har posten som forsvarsminister, siger han.

Flere havde spekuleret i, om Ellemann ville blive finansminister. Men den post beholder Nicolai Wammen (S).

Glad for den nye titel

Selv er Jakob Ellemann dog tilfreds, lyder det.

- Jeg har valgt forsvarsministerposten, og det har jeg valgt, fordi vi står i en alvorlig situation. Der er krig på kontinentet, og Forsvaret er vigtigere, end det har været i mange år, sagde han efter at have mødtes med de andre ministre i Statsministeriet.

Men hvad med posten som finansminister?

- Statsministerposten og finansministerposten hænger sammen, det er der god tradition for.

Meget tid væk fra Mette Frederiksen

Både posten som udenrigsminister og forsvarsminister involverer meget rejseaktivitet. Dermed kommer Lars Løkke Rasmussen og Jakob Ellemann-Jensen til at tilbringe meget tid væk fra Christianborg - og væk fra Mette Frederiksen (S).

Det mener, Ellemann dog ikke er noget problem.

- Ja, der kommer til at være en del rejseaktivitet. Det skal der være, det er vigtigt at komme ud og anerkende vores soldater.

TV 2 forsøge at få en kommentar fra Lars Løkke Rasmussen, da han forlod Christiansborg for at køre mod Amalienborg, men han havde ikke noget at sige.