Politik

Mette Frederiksen efter SF-exit: - Jeg er fortrøstningsfuld

Den kongelige undersøger fortsætter regeringsforhandlingerne onsdag aften.

SF har onsdag meddelt kongelig undersøger Mette Frederiksen (S), at de ikke længere ønsker at være en del af regeringsforhandlingerne.

Det er blevet "for blåt", forklarer partiformand Pia Olsen Dyhr i TV 2 News-magasinet 'Lippert'.

SF's exit rokker imidlertid ikke ved Mette Frederiksens optimisme. Hun er fortsat "meget fortrøstningsfuld," lyder det i et interview få minutter efter, at offentligheden fik kendskab til SF's udmelding.

- Jeg synes, vi har haft et rigtig, rigtig godt forløb – i særdeleshed med SF, som jo er et parti, som er meget tæt på os, og som vi har haft et meget, meget godt samarbejde med de senere år. Det er jeg sikker på, at vi også får de kommende år, siger Mette Frederiksen.

Ville have både K og SF med

Pia Olsen Dyhr afviser, at SF bliver støtteparti for en SV-regering, hvilket hun lige nu ser som det mest sandsynlige udfald af regeringsforhandlingerne.

Det skyldes blandt andet, at Mette Frederiksen – med Pia Olsen Dyhrs ord – har givet Jakob Ellemann-Jensen flere indrømmelser, end SF har fået.

Fra Ellemann selv lød det da også i et interview med TV 2 mandag, at S og V "kan nå hinanden på nogle stræk" og lige nu har "gang i noget, der er rigtigt".

Ender det med en SV-regering, skal SF agere "konstruktiv opposition", siger Pia Olsen Dyhr.

- Det er jo sådan set legitimt nok, siger Mette Frederiksen og tilføjer:

- Men jeg synes, det er ærgerligt, at Det Konservative Folkeparti først og nu senest SF har meldt sig ud, som de har gjort, for jeg har haft et ønske om, at begge partier kunne være med.

Forhandlinger onsdag aften

Mette Frederiksen fortæller, at hun nu tager mod Marienborg, hvor der vil være regeringsforhandlinger i løbet af aftenen.

Det er fortsat uklart, hvilke partier hun har indbudt til forhandlinger.

Radikale Venstre, Moderaterne, Venstre, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti er i skrivende stund fortsat med i puljen af partier, som hverken selv har forladt forhandlingerne eller er blevet smidt ud.

Det mest realistiske er ifølge Pia Olsen Dyhr (SF), at forhandlingerne ender med en SV-regering.

- Venstre er klart vigtigere for Socialdemokratiet at få med i en regering end SF, siger hun i 'Lippert'.