Politik

Forlod Folketinget efter afsløringer: - Vi har svigtet, siger Løkke

Lars Løkke Rasmussen siger, at det var Kristian Klarskovs egen beslutning at forlade Folketinget.

Kristian Klarskov, der onsdag meddelte, at han forlader Folketinget efter en række historier om ham i medierne, er blevet svigtet af Moderaterne, fordi partiet ikke har undersøgt hans baggrund grundigt nok.

Det siger Moderaternes formand, Lars Løkke Rasmussen, til TV 2.

- Vi har svigtet, og det kommer vi ikke til at gøre igen, slår han fast.

Orden i papirerne

Det nyvalgte folketingsmedlem forlader Folketinget efter Jyllands-Postens afsløringer af, at hans karriere som iværksætter ikke var så succesfuld, som partiet gav udtryk for.

I et interview med avisen tirsdag indrømmede han, at han aldrig har startet en succesfuld virksomhed eller skabt arbejdspladser, som han har påstået, og de seneste ti år har han ikke tjent penge på sine forretninger, men derimod levet af sin kones penge.

Det er Kristian Klarskovs eget ansvar at gøre ærligt rede for sit cv, siger Lars Løkke Rasmussen. Men partiformanden mener, at han også selv bærer en stor del af det ansvar, fordi mange af partiets medlemmer er nye og uerfarne i politik.

- Jeg har et stort ansvar for, at vi har lokket en række mennesker uden politisk erfaring ud på isen med alt, hvad det indebærer, og der nu er en person, der er faldet igennem. For vi har ikke gjort hjemmearbejdet godt nok, lyder det.

- Der skal være orden i papirerne, og der har vi svigtet ved som et nyt parti ikke at udvise rettidig omhu ved ikke at udfordre vores egne folk på det her (deres cv, red.). Det er på alle måder trist, tilføjer Lars Løkke Rasmussen.

Egen beslutning

Lars Løkke Rasmussen fastslår, at det var Kristian Klarskovs egen beslutning at træde ud af Folketinget.

En beslutning, som Lars Løkke Rasmussen kalder "prisværdig".

- Man kan ikke kun være medlem, hvis man har et flot cv, men hvis man siger, at man har et flot cv, så skal man også have det. Det sagt, så er vi, hvor vi er nu, og Kristian har truffet en meget uselvisk beslutning med at sige, at han træder ud, siger han.

Kristian Klarskov blev valgt ind i Nordjyllands Storkreds, hvor Klarskov fik 1772 personlige stemmer.

Mohammad Rona, som fik 1062 personlige stemmer, er førstesuppleant. Han har bekræftet over for Ritzau, at han overtager Klarskovs plads i Folketinget.