Vermund: Midterregering vil være "katastrofal"

Nye Borgerlige vil holde Venstre og Konservative op på ikke at gøre Mette Frederiksen (S) til statsminister.

Det kom ikke som nogen overraskelse, at Nye Borgerlige var et af de partier, som fungerende statsminister Mette Frederiksen (S) onsdag siede fra i de regeringsforhandlinger, som først nu for alvor går i gang.

Mette Frederiksen vil fortsat afsøge muligheden for en bred regering med deltagelse fra den borgerlige blok. Og hvis det sker, vil det være katastrofalt for blokken.

Det vurderer Nye Borgerliges formand, Pernille Vermund. Hun advarer Venstre mod at gå med i en midterregering.

- Hvis det lykkes, vil det være katastrofalt for det borgerlige Danmark. Og at også Konservative, LA og DF fortsat sidder med ved forhandlingerne med Mette Frederiksen for bordenden, undrer mig såre, skriver hun på partiets hjemmeside.

Blå partier har stået sammen

- Vi har i de sidste 3,5 år brugt en del tid på at opbygge en høj tillid og et godt samarbejde, som i dag er bedre, end det har været i mange år.

- Vi har alle blå partier bøjet os mod hinanden for at stå sammen, for perioden 2015 - 2019, hvor dårligt samarbejdsklima prægede de blå partier, skulle aldrig gentages.

- Nu risikerer vi, at det borgerlige Danmark helt lægges i graven. Det er, hvad der sker, hvis Venstre og/eller andre blå partier svigter deres valgløfte til danskerne, slår pjalterne sammen med Mette Frederiksen og gør hende til statsminister, skriver Pernille Vermund.

Hun hentyder til, at Venstre og Det Konservative Folkeparti under valgkampen kategorisk afviste at ville være med til at gøre Mette Frederiksen til statsminister.

Blå partier har ændret kurs

Begge partier er siden blødt op på det synspunkt. Og ikke mindst Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, har udtrykt sig positivt om at afsøge muligheden for at arbejde for en bred regering og dermed få politisk indflydelse.

Også Liberal Alliance og Dansk Folkeparti er fortsat med i den nye serie af forhandlinger, som blev indledt med, at Venstre onsdag eftermiddag klokken 14.30 gik til forhandlinger i Statsministeriet på Christiansborg.

Ud over Nye Borgerlige er kun Danmarksdemokraterne ude af forhandlingerne fra den blå blok.

Det samme er de røde partier Enhedslisten og Alternativet. SF og Radikale Venstre er stadig med.