Lippert

Mette Frederiksen har reelt ønske om SV-regering, siger Søren Gade – han er beviset på det

Der skal meget tillid til, før Venstre tør at gå i regering med Socialdemokratiet. Men Mette Frederiksen er på rette vej, mener Søren Gade.

Når Socialdemokratiet peger på Søren Gade som Folketingets formand, mener hovedpersonen, at det er udtryk for et reelt ønske om et politisk samarbejde over midten.

Det siger han i programmet Lippert på TV 2 NEWS.

- Statsministeren rækker hånden bredt ud i Folketinget, når hun vælger at gøre det ikke-indlysende. Ved at pege på en udenfor sin egen flok – i det her tilfælde mig – så signalerer Mette Frederiksens handling: Det, jeg siger, med det brede (bred regering, red.), det mener jeg.

- Set med min erfaring i politik, så er det om ikke drastisk, så i al fald et nybrud.

Søren Gade mener, at udnævnelsen er en tillidsvækkende foranstaltning. Og der skal tillid mellem hans formand og Mette Frederiksen, hvis der skal opstå konkrete forhandlinger og en mulig regering over midten.

Ellemann afviste Frederiksen under valgkamp

Jacob Ellemann sagde selv under valgkampen, at han ikke havde tillid til Mette Frederiksen, og at Venstre gik til valg på en borgerlig regering.

Men Søren Gade mener nu, at Venstre må lytte til vælgerne:

- Man kan jo ikke bare sidde vælgernes dom overhørig. Jeg bestemmer, hverken om vi skal gå til højre eller venstre, jeg siger bare, at vi skal også som politikerne se på vælgernes dom.

Venstre gik under valgkampen hårdt til Mette Frederiksen i minkskandalen og førte valgkamp på at hun var magtfuldkommen.

En anden regeringstype

Men nu lyder der mere forsonlige toner fra Søren Gade, der fik næsten 18.000 personlige stemmer i det vestjyske.

Vil Mette Frederiksen blive en god statsminister for Danmark?

- Som det er nu efter de radikale fremtvang valget, så bliver det i al fald en anden regeringstype.

Men kan hun blive en god statsminister for Danmark?

- Selvfølgelig kan den, der bliver statsminister blive god, der ligger jo et flertal bag.

Det var lidt et politikersvar Søren Gade. Er hun en dygtig kvinde i rollen som statsminister?

- Da Mette Frederiksen blev statsminister, sammenlignede jeg hende jo lidt med Anders Fogh. Det var en politiker, der blev valgt ind, fik magten, tog magten, brugte magten og havde en plan. Hun brugte den magt, hun fik, og det er jo godt som politiker.

Søren Gade er ked af minkskandalen og det erhverv, der blev lukket ned, men mener også, at de tillidsskabende drøftelser, der er med partierne i øjeblikket, er vigtige:

- Nu er jeg jo ikke på statsministerens parti, men jeg vil da rose statsministeren og sige, at hun rækker over midten, og hun har vel også vist, ved at gøre mig til formand for Folketinget, at det, hun siger, er det, hun gør.

Se Lippert med Søren Gade her.