Mette Thiesens kæreste centrum for flere krisemøder

Sagen om Mette Thiesens kæreste, der flere gange har været truende over for en ansat i partiet, har udløst en tillidskrise, siger sekretariatschef.

Nye Borgerliges nu tidligere folketingsmedlem Mette Thiesen er kommet i rampelyset, efter at hendes kæreste flere gange har opført sig truende over for en af partiets ansatte. Det skriver B.T.

På valgaftenen kulminerede det, da kæresten ifølge B.T. kom i klammeri med en partiansat til partiets valgfest og efterfølgende blev smidt ud.

Sagerne har nu fået Mette Thiesen til at melde sig ud af Nye Borgerlige og blive løsgænger, oplyser hun mandag eftermiddag på Facebook.

Der var som en direkte konsekvens af episoderne indkaldt til et ekstraordinært forretningsudvalgsmøde mandag aften, ligesom sagen blev diskuteret på partiets gruppemøde mandag formiddag og skulle det igen på et hovedbestyrelsesmøde mandag aften i forlængelse af mødet i forretningsudvalget.

Det bekræftede sekretariatschef i Nye Borgerlige, Lars Eldrup, tidligere mandag.

- Det er klart, at det her er noget, vi tager hamrende alvorligt. Vi vil ikke acceptere, at personale eller medlemmer skal være bange for at gå på arbejde, siger Lars Eldrup til TV 2.

Måtte ikke tage kæresten med til fest

Til B.T. siger Pernille Vermund (NB), at Mette Thiesen på baggrund af tidligere episoder havde fået besked på ikke at tage kæresten med til valgfest.

Det gjorde Mette Thiesen alligevel, og det resulterede ifølge Vermund selv i et “overfald” på en af Nye Borgerliges medarbejdere.

- Det er desværre korrekt, at Mette Thiesens kæreste flere gange har chikaneret en af vores medarbejdere og opført sig truende, siger Pernille Vermund til B.T.

Det her har udløst en tillidskrise i partiet, og det er selvfølgelig noget, der skal håndteres

Lars Eldrup, sekretariatschef i Nye Borgerlige

Partiformanden siger samtidig, at hun er utilfreds med den måde, Mette Thiesen har håndteret situationen på, og at hun er bekymret for både de tos fremtidige samarbejde og Mette Thiesens personlige situation, skriver B.T.

At sagen har skabt sprækker i samarbejdet, bekræfter Lars Eldrup.

- Det her har udløst en tillidskrise i partiet, og det er selvfølgelig noget, der skal håndteres, sagde han før Mette Thiesens udmeldelse af partiet til TV 2.

Til B.T. skriver Mette Thiesens kæreste om episoden til valgaftenen:

- Jeg fortryder det, som skete i tirsdags til valgfesten. Det var dumt og skulle aldrig været sket, og det undskylder jeg også for.

Ifølge TV 2s oplysninger har den ansatte, som Mette Thiesens kæreste har chikaneret, tidligere haft et forhold til Mette Thiesen.

TV 2 fangede Mette Thiesens kæreste til Nye Borgerliges valgfest, kort efter at han havde kastet en øl på en anden gæst. Herefter blev Mette Thiesens kæreste eskorteret væk fra festen.

Video: TV 2 NEWS

TV 2 forsøger at indhente en kommentar fra både Mette Thiesen og hendes kæreste. TV 2 er bekendt med mandens identitet.